Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2016 - Anul XXI, nr. 223 (6336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Cine-i mai patriot, Dragnea sau Cioloş?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu niciunul dintre cei doi politicieni de mai sus n-am avut onoarea sau ghinionul să dau nas în nas. Convocat în Parlament să dea raportul, de stăpânul său, fiindcă PSD l-a uns, premierul a raportat ce-a făcut. Ce? Mai nimic. Domnul Dragnea, ochi şi urechi, i-a reproşat subalternului Cioloş, din fruntea Guvernului, în faţa marii adunări a aleşilor, că a distrus ţara, că n-a construit, zidit, bibilit (adică, mă gândesc eu, fabrici, uzine, autostrăzi), în concluzie, nu e patriot. Asta cu patriotismul m-a dat gata. Şi eu umblu după un guvern de patrioţi şi nu-l aflu. Liderul PSD m-a lămurit şi acum ştiu unde-l descopăr: reproşându-i celuilalt că nu e, înseamnă că el e. Patriot. Că de la paşopt, neicuşorule, adică din ‘89 încoace, tot un fel de dom’Dragnea patrioţeşte şi patrioţeşte, şi patrioţeşte peste construcţiile bunăstării naţionale de nu ne mai vedem din ţărâna nenorocirii, dar n-a apucat niciodată la putere.

Ălălalt, subalternul Cioloş, pe care şeful său din binomul politic PSD – PNL îl poate puşca afară în doar 24 de ore dacă vrea, a ridicat nasul şi a replicat obraznic că nu învaţă el patriotism de la un demagog şi nici limba română a populismului de la Dragnea. Tare. Tari amândoi. Să vezi cum se ciorovăiesc pe România doi patrioţi e un spectacol rar, în care te traversează înfiorări, ca la ascultarea imnului naţional sau la trecerea batalioanelor pe sub Arcul de Triumf. Sutele de patrioţi din subordinea domnului Dragnea, Parlamentul întreg aproape, a aplaudat pe cine trebuie şi s-a încruntat la adversarul indicat. Fiindcă acum ştiu că distrugerea României s-a petrecut în lunile de când guvernează ”gaşca bruxelleză a lui Cioloş” şi sunt mari speranţe ca, în sfârşit, la putere să vină patrioţii, în sfârşit, zic, după 27 de ani, aştept încrezător, pe o ploaie strâmbă la Sângeru, lumina curcubeu.

Era timpul ca PSD să guverneze. Era timpul ca patriotul Dragnea, alergând umăr la umăr, strigându-şi printre dinţi prietenia cu patriotul Ponta, să vină în sfârşit la conducerea României. Cine-mi garantează asta? Poporul care se exprimă prin sondajele prietenului sociolog Pieleanu. La două seri o dată, aflu că domnii din ”opoziţie” (cei care au validat guvernul cioloist), urcă în iubirile naţiei depăşind, în curând, sută la sută, amorezi. Ultimul sondaj o arată pe fosta jurnalistă Firea drept cea mai iubită femeie din ţară, preferata pentru Cotroceni a românilor, iar cel mai iubit pentru Palatul Victoria se vede, prin foaia de hârtie a lui Pieleanu, personajul bicefal Dragneaponta, despicarea siamezilor făcându-se sângeros într-o zi, ca orice despărţire chirurgicală de fraţi aortic lipiţi.
Da, e bine. Va fi adică. Dealurile, rezonând parcă la bucuria mea, au început să se lumineze. Spre Salcia, direcţia Braşov, piuie în cer ţiganca aripată a unei vrăbii mici, ţiglele casei vechi ies din cenuşiul ploii de noaptea trecută şi capătă o strălucire de melc răsărit de sub frunze, Ora, una din căţelele mele Brac, cască lung. Câinii simt şi ei, în felul lor, bucuriile istoriei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine-i mai patriot, Dragnea sau Cioloş?.
 Vizualizări articol: 2999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Cine-i mai patriot, Dragnea sau Cioloş?4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei