Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2016 - Anul XXI, nr. 226 (6339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

În perioada 23-24 septembrie 2016 s-a desfăşurat prima Conferinţă Naţională a Asociaţiei Pacienţilor cu Neoplazii Mieloproliferative”MIELOPRO”.

Asociaţia Pacienţilor cu Neoplazii Mieloproliferative “MIELOPRO” este o organizaţie recent înfiinţată (februarie 2016) ca urmare a existenţei unui grup de afecţiuni ce însumează un număr semnificativ de pacienţi ce nu s-au regăsit până în prezent ca atare în nici o formulă de asociere.

Prin obiectivele pe care şi le-a propus, asociaţia îşi asumă rolul de suport pentru pacienţi, de reprezentare şi de promovare a cunoştinţelor despre o parte dintre neoplaziile hematologice cronice.

Lucrările Conferinţei au cuprins două secţiuni: o secţiune educaţională, constând din informaţii legate de neoplaziile mieloproliferative, aderenţa la tratament, impactul diagnosticului şi tratamentului asupra pacientului şi familiei acestuia, relaţia medic-pacient, şi o secţiune administrativă în cadrul căreia s-au discutat problemele organizatorice ale asociaţiei şi proiectele de viitor.

Pornind de la faptul că în ultima perioadă drepturile şi obligaţiile pacientului au devenit un subiect intens discutat şi datorită insuficientei cunoaşteri a prevederilor legislative legate de acest aspect, Asociaţia Pacienţilor cu Neoplazii Mieloproliferative ”MIELOPRO” a luat iniţiativa realizării unei selecţii a prevederilor din legislaţia românească pe această temă, selecţii raportate la cele 14 drepturi ale pacienţilor incluse în Carta Europeană a Drepturilor Pacienţilor.

Intenţia realizării acestei broşuri a fost de a oferi un material informativ util atât pacienţilor, dar, în egală măsură, şi medicilor curanţi, ca şi tuturor persoanelor implicate în relaţia cu pacienţii.

Lansarea broşurii „Drepturile şi obligaţiile pacientului” a reprezentat unul dintre momentele cele mai importante ale conferinţei, intenţia Asociaţiei fiind promovarea lucrării în perioada următoare la nivel naţional.

La conferinţă au participat, pe lângă membrii asociaţiei, invitaţi de la asociaţiile de pacienţi partenere din cadrul Federaţiei Asociaţiilor Pacienţilor cu Cancer (FABC), precum şi medici de diverse specialităţi şi psihologi care au contribuit la susţinerea prelegerilor din cadrul evenimentului.

Conferinţa s-a bucurat de un real succes în rândul participanţilor, stabilindu-se cu această ocazie şi principalele teme de interes pentru activitatea viitoare a asociaţiei.

                                    

Bucureşti, 24 septembrie 2016

Asociaţia Pacienţilor cu Neoplazii Mieloproliferative “MIELOPRO”

Preşedinte: Leny Caban

Vicepreşedinte: Radu Vasile Ianovici

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat de presă.
 Vizualizări articol: 1584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comunicat de presă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei