Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2016 - Anul XXI, nr. 225 (6338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Petrea Dulgheru, reconfirmat pentru al patrulea mandat de preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doctorul Petrea Dulgheru a câştigat al patrulea mandat consecutiv de preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari (CMV) Suceava, după ce şi-a adjudecat alegerile care au avut loc pe 22 septembrie. Din cei 196 de medici veterinari care au fost prezenţi şi au votat, 145 au optat pentru Petrea Dulgheru, iar 28 pentru contracandidatul său, Constantin Lazăr. Restul voturilor au fost declarate nule.

Mandatele de conducere la CMV Suceava sunt pentru perioade de trei ani de zile.

„Alegerile au fost corecte şi fără incidente, iar cei aleşi în Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Veterinari sunt cei mai buni medici din judeţul Suceava. Sunt şi medici de la Direcţia Sanitar Veterinară, dar şi medici de liberă practică, asigurându-se astfel un echilibru între stat şi privat”, a declarat Petrea Dulgheru.

El a subliniat că la aceste alegeri pentru funcţia de preşedinte au candidat pentru prima dată doi medici de liberă practică, fără influenţe politice şi fără influenţă de la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava.

„Sunt foarte mulţumit pentru faptul că la vârsta de 64 de ani, după 40 de ani de profesie, am reuşit să rămân apreciat de colegi, asta deşi am fost şi director al Direcţiei Sanitar Veterinare timp de opt ani de zile. Dorim să punem umărul în promovarea şi apărarea profesiei şi să ne aliniem standardelor UE. Va fi greu, banii sunt puţini, proprietarii de animale au resurse mult mai mici şi nu sunt sprijiniţi suficient”, a explicat doctorul Dulgheru.

 

Dulgheru a atras atenţia asupra problemelor majore din zootehnia judeţului

Acesta a dat ca exemplu faptul că medicii veterinari din alte state membre ale UE câştigă de la 5.000 de euro în sus, în timp ce în Suceava o colegă, medic de liberă practică, a ieşit recent la pensie şi primeşte doar 650 de lei.

Dulgheru nu a ascuns că realitatea din judeţ nu este deloc roz, numărul de animale este în scădere, iar crescătorii autohtoni nu sunt sprijiniţi. El s-a întrebat cum de s-a putut ajunge ca zona Vatra Dornei să nu aibă nici o unitate de procesare lapte sau carne.

„În schimb consumăm produse aduse din străinătate, care la capitolul valoare nutritivă şi siguranţă a alimentelor pun mari semne de întrebare”, a declarat Petrea Dulgheru.

 

Structura de conducere aleasă pentru mandatul de trei ani

În urma alegerilor, structura de conducere a Colegiului Medicilor Veterinari Suceava mai cuprinde următoarele nume: Vasile Semeniuc şi Cristian Teodoreanu, vicepreşedinţi, Lucian Ciobanu, preşedinte Comisia de Deontologie. Din Consiliul Judeţean de conducere al CMV Suceava mai fac parte următorii membri: Vasile Semian, Dorin Galan, Laurenţiu Postolache, Nechita Boca, Dumitru Cornişescu, Mircea Păuşeru, Radu Velisar, Gabriel Busuioc, Ioan Racoviţă, Adrian Jucan, Gheorghe Iacoban şi Octavian Ilişoi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrea Dulgheru, reconfirmat pentru al patrulea mandat de preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari.
 Vizualizări articol: 2349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petrea Dulgheru, reconfirmat pentru al patrulea mandat de preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei