Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2016 - Anul XXI, nr. 225 (6338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Premieră

Teatru cu spectatorii pe scenă, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă seara, pe scena Teatrului „Matei Vişniec” Suceava a avut loc premiera spectacolului „Singură în faţa dragostei şi a morţii”, primul din seria de spectacole „Actorul în prim-plan”, prin care tânăra trupă de actori se înfăţişează publicului altfel, mai intim, mai apropiat, astfel încât între ei să se creeze legături invizibile, prin care să împartă aceleaşi emoţii, sentimente, încât să râdă şi să plângă împreună, ca o fiinţă.

Asta s-a şi întâmplat la premiera „Singură în faţa dragostei şi a morţii”, doar că actriţa Clara Popadiuc nu a fost singură pe scenă, ci a avut alături 110 oameni, care au stat la o lungime de braţ distanţă de ea, i-au simţit respiraţia, panica, lacrimile, disperarea, le-a vibrat în urechi râsul ei, bubuiturile inimii şi confesiunea ei dulce-amară.

Pe parcursul unei ore, spectatorii au urmărit-o aproape înmărmuriţi, captaţi de povestea personajului ei, de viaţa destăinuită cu bune şi cu rele, cu amănunte şocante sau amuzante, după caz. La final, unii plângeau în hohote, alţii au ieşit cu zâmbetul pe buze. Asta e magia teatrului, puterea nebănuită a actorilor şi a celor care pun în scenă spectacolul, de a trezi în noi reacţii emoţionale antagonice, care nu au aceeaşi putere, impact, atunci când sunt recepţionate prin intermediul unui ecran rece, ce transmite doar imaginea şi sunetul.

„Singură în faţa dragostei şi a morţii” continuă seria de spectacole neconvenţionale prin care membrii Teatrului „Matei Vişniec” Suceava au venit în întâmpinarea publicului, jucând piesa „Cărţile – fabulă urbană” printre blocuri şi „Trenul de noapte” prin gările Burdujeni, Rădăuţi şi Siret.

Numai că, fiind un spectacol de studio, care de obicei se desfăşoară în prezenţa unui public restrâns, aşezat foarte aproape de actor, în absenţa unei săli speciale, spectacolul a fost susţinut pe scenă, cu publicul alături.

„Pe lângă cele cinci spectacole mari propuse pentru stagiunea 2016-2017, promovăm şi genul acesta de spectacole mici, în care dorim să punem în evidenţă talentul fiecăruia dintre actorii noştri. Vom continua cu spectacolele cu un singur actor, ori cel mult doi-trei, încât publicul să-i vadă de aproape şi să le aprecieze talentul la maximum”, a precizat directorul Teatrului „Matei Vişniec”, Carmen Veronica Steiciuc, care, la final, după entuziaste ropote de aplauze, şi-a exprimat bucuria de a vedea succesul de care s-a bucurat piesa de teatru, mai ales că a avut loc la exact un an de la aprobarea hotărârii de Consiliu Local prin care s-a înfiinţat noua instituţie culturală suceveană.

Iar cum un succes trebuie sărbătorit, la ieşirea din sală, spectatorii au fost serviţi cu bomboane de ciocolată, pe care le-au savurat în timp ce îşi împărtăşeau emoţiile transmise de spectacol şi de talentata actriţă suceveancă.

Spectacolul „Singură în faţa dragostei şi a morţii” reprezintă o incursiune brutală şi metodică în cele mai intime detalii ale vieţii unei fiinţe ignorate de propriul soţ, dar şi de societatea contemporană a consumatorilor de plăceri.

O comedie amară despre nenorocire şi fericire, despre dragoste şi ură, despre dedicaţie şi uitare, despre oameni şi obiecte. Piesa de teatru este realizată după textele lui Dario Fo şi Franca Rame, regia artistică aparţinându-i lui Andrei Munteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teatru cu spectatorii pe scenă, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teatru cu spectatorii pe scenă, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei