Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2016 - Anul XXI, nr. 225 (6338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Seism

Cutremurul puternic de vineri noapte nu a produs pagube în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cutremurul puternic din noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 2:11, nu a provocat pagube în judeţul Suceava. Cutremurul a avut magnitudinea de 5,3 grade Richter şi a fost resimţit destul de puternic şi în judeţul Suceava. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a informat că acest cutremur, cel mai puternic de anul acesta, a avut epicentrul în zona seismică Vrancea şi s-a produs la o adâncime de 91,6 kilometri. Mişcarea pământului a durat câteva zeci de secunde, fiind simţită atât în municipiul Suceava, cât şi în alte zone ale judeţului.

Imediat după producerea cutremurului, mai mulţi suceveni au postat pe Facebook că au simţit puternic seismul, fără însă a fi raportate şi pagube. Oamenii au postat pe reţelele de socializare că au fost treziţi din somn de zgomotul mobilei şi al obiectelor din casă, care au început să tremure. Cei care au scris pe Facebook despre momentul cutremurului au afirmat că seismul a fost resimţit câteva zeci de secunde.

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat că după producerea cutremurului nu a fost înregistrat nici un apel la „112” prin care să fie solicitată intervenţia cadrelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sau ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. „Am discutat şi cu şeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ioan Burlui, care a spus că în judeţul Suceava nu a fost nici o problemă pe linia situaţiilor de urgenţă după cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă”, a declarat Constantin Harasim.

 

Un sucevean nemulţumit a cerut închiderea Institutului pentru Fizica Pământului

Conform unui raport publicat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă a avut la Suceava o intensitate de grad trei, considerată slabă şi care nu provoacă pagube.

Cei care au resimţit cutremurul de la primele ore ale zilei de sâmbătă pot completa un formular pentru determinarea intesităţii macroseismice resimţite, la adresa de internet http://www2.infp.ro/dyfi/27255. Datele furnizate sunt utilizate pentru întocmirea hărţilor de intensităţi macroseismice.

Pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, doar şase suceveni au completat acest formular. Unul dintre aceştia, Gigel, aşa cum apare pe site, s-a declarat chiar nemulţumit de faptul că imediat după cutremur site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului nu a funcţionat corespunzător. „Cel mai bine închideţi şi site-ul şi tot institutul asta, aici nimic nu merge! Voi trebuie să vă aşteptaţi că o să primiţi sute de mii de vizitatori când este cutremur… şi ar trebui să fie funcţional şi site-ul! Cum am zis, închideţi site-ul şi tot institutul astă că oricum nu ajută la nimic, observ ca aţi copiat datele de la google earthquake… ăia dau informaţii mai exact decât voi care dezinformaţi şi spuneţi că a fost de 6,1... deci cel mai bine instituţia asta şi cea de la meteo să fie desfiinţate că oricum nu fac nimic bun!”, a scris suceveanul Gigel pe site-ul institutului la două ore după producerea cutremurului. O suceveancă, Maria, care a trimis un mesaj pe site-ul Institutului pentru Fizica Pământului, a povestit că „mobilierul, uşile şi geamurile au vibrat timp de aproximativ 10-15 secunde. Am realizat că e de intensitate mai mare”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cutremurul puternic de vineri noapte nu a produs pagube în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 3529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cutremurul puternic de vineri noapte nu a produs pagube în judeţul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei