Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2016 - Anul XXI, nr. 225 (6338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Tragic

Ipoteză şocantă: Şi-a ucis fratele în vârstă de 15 ani şi a încercat să scape basma curată cu o poveste inventată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tragedie într-o familie din Fălticeni, după ce un copil de 15 ani a fost ucis fără milă. Din păcate, principalul suspect este chiar fratele său, cu doi ani mai mare. Nebunia s-a petrecut sâmbătă seară, pe strada Pleşeşti Gane, spre satul Petia, şi, având în vedere ora înaintată şi faptul că era noapte, nimeni nu a văzut nimic.

Versiunea iniţială a fost cu totul alta. Alin Gheorghiţă Gherasim a sărit gardul şi a intrat în curtea unui vecin şi a povestit că din lanul de porumb a apărut un bărbat cu o glugă pe cap, care i-a atacat pe el şi pe fratele său, împreună cu care mergea la un magazin să cumpere suc. În urma acestui atac neaşteptat fratele mai mic, Iulian, a murit, iar Alin ar fi reuşit să scape ca prin minune, doar cu câteva leziuni, înainte de a ajunge în curtea vecinului.

Totuşi, povestea băiatului de 17 ani părea un pic trasă de păr, aspect sesizat şi de vecini, astfel încât acum se verifică mai multe piste.

„El a căzut aici, la poartă, dar a fost tăiat mai încolo. Aici a murit, nu a mai putut să meargă mai mult pentru că s-a scurs sângele din el. Au stat toată noaptea polițiștii și procurorii. Nu se mai știe nimic de suspect, nu s-a găsit nici arma crimei. Celălalt frate a povestit că a venit cineva prin spate și i-a luat la tăiat. Dar este ceva dubios la ei. Spunea că se duc la suc, dar ei erau desculți, în maiou. Cum, dar tu te duci la ora aia (20.30-21.00) desculț să cumperi suc? Și amândoi erau desculți. Și la un kilometru și ceva de casă. Atât este de aici până la primul chioșc. Cel care a murit era în maiou, desculț și cu o pereche de blugi tăiați (tip pantalon scurt), iar fratele lui la fel. Am mai auzit că se băteau cu tatăl lor, se certau cu mama lor. De la băutură! Toți consumau băutură. Mă refer la cei bătrâni. Am mai auzit că băieții îl mai băteau pe tatăl lor. Mama lor a plecat în străinătate de curând. Au avut o stână făcută cu bani de la băiatul lor mai mare care este plecat în străinătate, dar nu le-a mers și a plecat înapoi. Polițiștii îl bănuiau aseară pe tatăl lor, era principalul suspect pentru că au fost de două ori la ei acasă și nu au găsit pe nimeni”, a povestit pentru www.ziaruldepenet.roDorel Abălașei, vecinul la poarta căruia a fost găsit trupul neînsuflețit al lui Iulian.

Potrivit descrierii făcute de Alin, agresorul ar fi fost un bărbat de aproximativ 45-55 de ani, îmbrăcat cu blugi și cu o glugă pe cap pentru a-i masca fața, versiune care nu a putut fi confirmată de nimeni.

 

„Băiatul era dezbrăcat, nu mai rețin dacă avea papuci în picioare, dar era dezbrăcat până la jumătate”

Iar suspiciunile referitoare la veridicitatea versiunii cu atacatorul din lanul cu porumb au crescut cu fiecare oră care trecea. Mergând pe firul evenimentelor, anchetatorii au stabilit că fraţii au muncit cu ziua, iar la final au primit bani de la persoana pe care au ajutat-o, bani pe care i-au cheltuit în mare pe băuturi alcoolice. La un moment dat, Alin şi Iulian au plecat acasă, iar aici ar fi început o ceartă puternică între fraţi. Scandalul a degenerat într-o bătaie, iar Iulian a fugit din casă, dar după aproape un kilometru a fost ajuns de Alin, care l-a înjunghiat în spate.

A fost vorba de o singură lovitură de cuţit, dar care i-a atins inima băiatului de 15 ani, provocându-i o hemoragie puternică, urmată la scurt timp de deces.

Oamenii care au ajuns în strada unde s-a petrecut crima au povestit că scenele erau de coşmar.

“Nu puteai să vezi câte tăieturi avea, era acoperit de sânge. Și striga: <Nebunul ne taie! Nebunul ne taie!> Abia respira. Am ieșit aici în stradă, dar între timp oprise o mașină lângă cel decedat și a sunat la 112 și venise poliția. Nu am apucat să mai vorbim cu el pentru că s-a dus să vorbească cu polițiștii când i-a văzut. Băiatul era dezbrăcat, nu mai rețin dacă avea papuci în picioare, dar era dezbrăcat până la jumătate. Tricoul lui l-au găsit polițiștii aseară un pic mai încolo”, a povestit o femeie din zona unde s-a petrecut nenorocirea.

Mihai Ailincăi, un vecin de pe strada unde s-a petrecut tragedia, a povestit:„Eu eram la masă și a intrat în curte și a întrebat-o pe fata aia mică unde sunt. I-a spus că mănânc și el i-a spus <Spune-i să vină să ne ajute că ne-a tăiat>. Eu am ieșit și, știind că se mai ceartă pe acasă, i-am spus să plece că nu am nevoie de probleme. Nu înțelegeam ce spune, era speriat. Am ieșit cu el din curte și mi-a zis că a ieșit cineva din porumb și i-a atacat. Prima dată am crezut că este vorba despre un accident de mașină. Băiatul era căzut pe jos și avea o înțepătură la inimă. Eu am ieșit și atunci s-a întors și fratele lui. Ăla mai mare a mințit din prima: cum mergi tu desculț la ora aia prin frig? Ei au fugit de acasă, ar fi băut și s-ar fi bătut pe drum. Sau altcineva. Dar nu avea cum pentru că ei au fugit de acasă. Am ieșit cu el din curte și mi-a zis că a ieșit cineva din porumb și i-a atacat”.

 

Anchetă extrem de complexă

Pentru anchetatori a fost o noapte extrem de grea şi o duminică la fel de încărcată. Mai întâi, cu ajutorul jandarmilor, a fost căutat cuţitul cu care s-a comis crima, iar mai apoi au fost audiaţi martorii. Iniţial s-a mers pe ipoteza că fraţii au fost atacaţi de tatăl lor într-un moment de beţie. Nu a fost exclusă ca ipoteză de lucru nici povestea cu atacatorul din lanul de porumb. Tot la fel de plauzibilă este şi varianta crimei între fraţi. Oricum, fratele de 17 ani este internat la spital şi nu s-a putut discuta cu el, astfel încât toate ipotezele rămân în picioare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ipoteză şocantă: Şi-a ucis fratele în vârstă de 15 ani şi a încercat să scape basma curată cu o poveste inventată.
 Vizualizări articol: 14379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Ipoteză şocantă: Şi-a ucis fratele în vârstă de 15 ani şi a încercat să scape basma curată cu o poveste inventată5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei