Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2016 - Anul XXI, nr. 188 (6301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

Flutur a reluat discuţiile cu firma SCC Service din Marea Britanie pentru înfiinţarea a 400 de locuri de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a reluat discuţiile cu reprezentanţii din România ai companiei SCC Service din Marea Britanie pentru deschiderea unui punct de lucru în Suceava, care ar urma să aibă aproximativ 400 de angajaţi. SCC Service este cea mai mare companie privată de IT din Europa, iar în momentul de faţă are două puncte de lucru în România, la Iaşi şi Bacău.

Gheorghe Flutur a declarat ieri, la întâlnirea pe care a avut-o cu elevii care au obţinut media 10 la prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta, că în cursul zilei de miercuri a avut o întâlnire, la Consiliul Judeţean, cu reprezentanţii companiei britanice şi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. „Am discutat cu reprezentanţii acestei firme, care vor să deschidă aici un call-center, prin care se vor crea circa 400 de locuri de muncă în domeniul IT. Şi încercăm să le găsim spaţii şi în Suceava. Reprezentanţii companiei spuneau că în Iaşi nu prea mai găsesc forţă de muncă în IT, dar şi că cei care termină facultatea de aici de la Suceava nu vor să se ducă la Iaşi, ci vor să lucreze aici”, a spus preşedintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur a adăugat că dacă se va deschide acest call-center la Suceava vor fi locuri de muncă şi pentru cei care au absolvit doar liceul şi care ştiu o limbă străină şi pot să lucreze pe calculator.

Trebuie spus că proprietarul şi directorul general al grupului din care face parte compania SCC Services, Sir Peter Rigby, CEO-ul companiei, James Rigby, dar şi directorul general pentru România, Adina Tapalagă, au avut la finalul anului trecut o primă întâlnire cu autorităţile judeţene, însă până în momentul de faţă nu au luat o decizie cu privire la deschiderea unui punct de lucru în Suceava. Sir Peter Rigby declara la vremea respectivă că intenţia este ca noul centru de la Suceava să devină funcţional de anul acesta, în total urmând să fie angajate 400 de persoane. Sir Peter Rigby a precizat că SCC Services şi-a început investiţiile în România în urmă cu 10 ani, având 600 de angajaţi la Iaşi şi încă 400 la Bacău, compania fiind interesată ca în viitor să-şi dubleze afacerile din ţara noastră.

SCC Services este cea mai puternică companie privată cu capital integral britanic activă în domeniul serviciilor IT. Compania este parte a Rigby Group PLC, deţinut de unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Marea Britanie, Sir Peter Rigby. În momentul de faţă Rigby Group PLC este o afacere internaţională cu o valoare de două miliarde de lire sterline. Potrivit presei britanice, Sir Peter Rigby a fondat SCC Services în anul 1975 cu o investiţie de circa 2.000 de lire sterline, compania ajungând în momentul de faţă să fie una dintre cele mai mari din Marea Britanie şi din Europa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a reluat discuţiile cu firma SCC Service din Marea Britanie pentru înfiinţarea a 400 de locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 5372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Flutur a reluat discuţiile cu firma SCC Service din Marea Britanie pentru înfiinţarea a 400 de locuri de muncă2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pui pariu ca va fi un mare FÂS? trimis de
(12 aug 2016, 13:44:13
în mandatul precedent al dlui Flutur a mai venit o firma din japonia care face accesorii auto. era vb de 400 locuri de munca plus restul serviciilor si bunurilor si impozitelor, etc.
Au venit JAPONEZII au prezentat problema şi au spus ca este urgentă infiintarea fabricii .
Bineinteles ca nu sa facut nici o fabrica . A fost construita la Braila. in 6 luni .
Motivul ? Nu a fost gasit un spatiu in tot judetul pentru construirea fabricii .
Vad ca acelasi motiv se invoca si acum .
bineinteles ca motivul invocat este pentru fraieri . Va amintiti cum au construit cei de la Holz ? Cum s-a gasit teren ?
Suntem luati de fraieri dar ne meritam soarta : l-am reales pe dl flutur.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresă cu gem şi bezea Este o prăjitură de casă simplă, din cele pe care le facem cu mult drag şi în cantităţi măricele pentru familie. Şi care se termină întotdeauna prea repede... Poate fi de post sau nu, depinde numai de noi dacă adăugăm bezea deasupra sau... Citeşte