Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2016 - Anul XXI, nr. 188 (6301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cu Regina Ana e bâlci, nu înmormântare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă Principesa Margareta împreună cu anexa sa maritală Radu Duda şi cu alţi mari frecători de mentă regală ar fi avut oleacă mai multă minte, ar fi putut evita bâlciul din aceste zile. Bâlci în care talentaţii bufoni din viaţa politică românească au transformat funeraliile Reginei Ana. Păcat că Adrian Păunescu şi Vadim au ratat - din cauza propriilor decese - ocazia de a trimite şi ei câteva mesaje de condoleanţe. Probabil sunt foarte supăraţi din acest motiv.

Cum s-ar fi putut evita circul mortuar? Foarte simplu: răposata ar fi trebuit înhumată în deplină discreţie. Iar decesul ar fi putut fi anunţat de Casa Regală la câteva zile după, că nu dădea oala în foc. E o metodă destul de răspândită atunci când personalităţile dau şi ele colţul, tocmai pentru a nu da loc unor spectacole de mare audienţă. Pe această cale, Ana ar fi avut ocazia să treacă în lumea cealaltă în linişte, cu pas nobil de regină. Pentru că moartea cere să fie tratată cu decenţă.

Pe când aşa, cu toţi măscăricii ăia care-i pun piedică şi-şi fac selfiuri la catafalcul ei... Nu cred că acestei femei modeste şi discrete îi place în vreun fel balamucul la care participă, fără să fi fost întrebată. Şi mai ales nu cred că merită un asemenea tratament.

Totuşi, sunt îndreptăţit să cred că a pus la cale cineva toată regia aceasta, într-o încercare de creştere a notorietăţii Casei Regale din România, care nu s-a mai bucurat în toată existenţa ei de o asemenea publicitate gratuită. Pentru asta, o regină moartă e mult mai oportună ca o regină vie, trăind în austeritatea ei „Swiss made”. O regină moartă e o mare pleaşcă. Oare acesta e înţelesul expresiei „a călca pe cadavre”?

Este un scenariu cât se poate de plauzibil, pentru că pe lângă Casa Regală s-au aciuat tot felul de neisprăviţi, unul mai suspect ca altul. Unii se trag de puţă cu regele, profitând de şubrezenia sa actuală, de parcă ar fi făcut şcoala profesională împreună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu Regina Ana e bâlci, nu înmormântare.
 Vizualizări articol: 2661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.81/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 16 voturi
Cu Regina Ana e bâlci, nu înmormântare3.8516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresă cu gem şi bezea Este o prăjitură de casă simplă, din cele pe care le facem cu mult drag şi în cantităţi măricele pentru familie. Şi care se termină întotdeauna prea repede... Poate fi de post sau nu, depinde numai de noi dacă adăugăm bezea deasupra sau... Citeşte