Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2016 - Anul XXI, nr. 188 (6301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Groaznic

O femeie, mamă a doi copii, a murit strivită de lemnele dintr-o căruţă nesemnalizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O femeie în vârstă de 40 de ani, mamă a doi copii, a avut parte de o moarte groaznică din cauza a doi cetăţeni de etnie romă care circulau pe un drum naţional european cu o căruţă nesemnalizată, în care transportau trunchiuri de copaci care depăşeau cadrul atelajului hipo. Femeia se afla într-o maşină condusă de soţul său, în care se mai aflau cei doi copii ai cuplului. Cursul vieţii acestei familii a fost zdruncinat tragic într-o fracţiune de secundă, din cauza faptului că materialul lemnos şi căruţa nu erau semnalizate. Maşina s-a izbit în lemnele din căruţă şi au urmat scene desprinse parcă din filmele horror, care i-au şocat până şi pe pompierii militari obişnuiţi să vadă zilnic în faţa ochilor nenorociri.

 

Capcana mortală care staţiona pe drumul naţional-european

Carmen Nicoleta P., în vârstă de 40 de ani, din municipiul Suceava, cetăţean român cu reşedinţa în Spania, era venită acasă, în concediu, împreună cu familia. Femeia a lucrat în urmă cu mai mulţi ani ca asistentă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, după care s-a căsătorit cu un spaniol şi a plecat din România. Cuplul închiriase un autoturism Dacia Logan, pentru a avea cu ce se deplasa în perioada concediului. Tragicul accident a avut loc miercuri noapte, în jurul orei 22.00, pe drumul naţional-european 17, care leagă Suceava de Ardeal, la Ilişeşti.

La volanul Daciei era spaniolul în vârstă de 39 de ani. Omul nu bănuia probabil că în România anului 2016 este posibil să întâlneşti, pe un astfel de drum, o căruţă nesemnalizată, o adevărată capcană mortală. Autoturismul Dacia Logan a izbit frontal încărcătura de lemn ce depăşea cadrul atelajului.

„Atelajul hipo era neînregistrat, nesemnalizat şi staţiona pe partea carosabilă”, au arătat oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Lemnele au intrat prin parbriz şi au ieşit prin lunetă

După cum se vede şi în fotografii, trunchiurile de copaci au intrat prin parbriz, iar o parte au ieşit prin lunetă. Lemnele au intrat în maşină prin partea dreaptă, unde se afla femeia în vârstă de 40 de ani. Aceasta nu a avut nici o şansă de supravieţuire, leziunile suferite fiind greu de descris într-un material de presă. Pe bancheta din spate erau copiii celor doi, unul în vârstă de 6 ani şi unul de 1 an şi jumătate. Cel mai mare copil s-a aflat în zona prin care lemnele au intrat în maşină, însă din fericire nu a fost străpuns de acestea. 

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat: „La faţa locului s-au deplasat militarii de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu două autospeciale pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, sprijiniţi de trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Până la sosirea salvatorilor, copilul de 6 ani a fost preluat de o maşină civilă şi transportat la spital.  Din nefericire, pentru femeia de 40 de ani nu s-a mai putut decât constata decesul”.

Soţul ei, bărbatul de la volan, a scăpat fără leziuni majore. La fel şi copilaşul de un an şi jumătate. Băiatul în vârstă de 6 ani a ajuns la Secţia de Terapie Intensivă. Ieri, medicii apreciau că starea copilului este gravă, dar stabilă.

 

Transportau lemn fără acte

Poliţiştii rutieri i-au identificat la faţa locului, lângă căruţă, pe Vasile Solomon, în vârstă de 25 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu, şi Codru Zlotaru, de 49 de ani, din comuna Stroieşti. Cei doi au declarat că au condus concomitent atelajul hipo. Faptul că aceştia nu aveau acte pe lemnul din căruţă nu miră pe nimeni.

„Întrucât  nu dețineau documente legale de însoțire a materialului lemnos, cei doi bărbați au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie organelor silvice”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Poliţiştii au deschis pe numele celor doi dosare penale pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

Ieri, după continuarea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că răspunzător de accident este Vasile Solomon, tânărul din Ciprian Porumbescu. El a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Ordonanţa de reţinere a fost emisă începând cu ora 15.00.

 

Oameni nevinovaţi care au avut parte de morţi cumplite din cauza unor inconştienţi

Accidentele precum cel de miercuri noapte pot fi catalogate drept cele mai cumplite şi mai revoltătoare. Asta pentru că oameni nevinovaţi au parte de morţi violente din cauza unor inconştienţi.

Un accident la fel de groaznic a avut loc în luna mai a anului trecut, la Gulia - Dolhasca. Şi atunci, tot o femeie, şi tot în vârstă de 40 de ani, a murit în condiţii groaznice, după ce s-a izbit cu autoturismul pe care îl conducea în lemnele dintr-o căruţă nesemnalizată care circula în faţa sa, iar un lemn a pătruns prin parbrizul maşinii sale şi i-a intrat în gât. Femeia a avut puterea să iasă din autoturism şi a ajuns până în curtea unei case, unde, din cauza hemoragiei masive, a decedat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie, mamă a doi copii, a murit strivită de lemnele dintr-o căruţă nesemnalizată.
 Vizualizări articol: 8584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
O femeie, mamă a doi copii, a murit strivită de lemnele dintr-o căruţă nesemnalizată4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresă cu gem şi bezea Este o prăjitură de casă simplă, din cele pe care le facem cu mult drag şi în cantităţi măricele pentru familie. Şi care se termină întotdeauna prea repede... Poate fi de post sau nu, depinde numai de noi dacă adăugăm bezea deasupra sau... Citeşte