Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2016 - Anul XXI, nr. 188 (6301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anomalie

Clienţi E.ON puşi pe drumuri pentru facturi hilare: unul a avut de plătit 9 bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania E.ON Energie nu conteneşte să-şi surprindă clienţii, cel mai adesea neplăcut din păcate. În această perioadă, mai mulţi suceveni au primit facturi fiscale cu valori hilare, de câţiva bani. Şi mai ciudat este că aceste facturi au fost emise separat, în aceeaşi zi, pe lângă facturile clasice, pentru consumul de energie electrică. Un caz concret este cel al suceveanului Valentin B., care a primit în aceeaşi zi, 30 iunie 2016, două facturi: una de 370,91 de lei, iar a doua de 0,09 lei. Fiecare din ele cu termen scadent şi obligatoriu de plătit separat.

 

9 bani, imposibil de achitat

După ce a achitat online cu cardul prima factură, omul s-a trezit că pe a doua nu o poate plăti în acest mod. Sistemul pur şi simplu nu i-a permis să facă plata de 0,09 lei. Aşa că acesta a fost nevoit să apeleze la altă variantă de plată, mai ales că termenul scadent se apropia. S-a deplasat la centrul E.ON din municipiul Suceava, să achite factura la automatul de plată. La automat, suma minimă care poate fi introdusă este de 1 leu. Aşa că, vrând-nevrând, omul a fost nevoit să achite 1 leu, în loc de 9 bani. Banii vor rămâne în contul său şi i se vor scădea din factura viitoare. Bineînţeles că dacă ar fi fost invers şi omul nu avea banii necesari facturii nu putea să beneficieze de aceeaşi facilitate, de a rămâne cu un rest de plată pentru factura viitoare.

 

Ce scrie în hilara factură

În factura de 0,09 lei scrie că aceasta a fost emisă pentru „Regularizare Certificate Verzi”. 0,07 lei reprezintă suma de plată, iar 0,02, bani TVA. În factură mai scrie, negru pe alb, că suma de 0,09 lei poate fi achitată în două tranşe: 0,05 lei până pe 15 iulie şi 0,04 lei până pe 14 august. Pentru clienţii E.ON această facturare pare o adevărată bătaie de joc. Oamenii nu înţeleg de ce o asemenea sumă nu a putut fi ataşată pe factura emisă în aceeaşi zi. Asta cu atât mai mult cu cât de regulă, lună de lună, banii de achitat pentru aceste certificate verzi apar pe aceeaşi factură.

 

Punctul de vedere al E.ON: ANRE îi obligă să factureze separat regularizarea certificatelor verzi

Din punctul de vedere al celor de la E.ON lucrurile stau cu totul altfel, iar o factură de 9 bani este perfect justificabilă. Purtătorul de cuvânt al companiei, Sorin Munteanu, ne-a explicat că certificatele verzi sunt facturate la un preţ estimat, iar o dată pe an se efectuează o regularizare. Totalul de achitat în 2016 reprezintă diferenţa între valoarea finală a certificatelor verzi şi valoarea facturată a certificatelor verzi în anul 2015.

În funcţie de evoluţiile de pe piaţă, sumele de plată pot fi mai mici sau mai mari decât s-a estimat, astfel că se face această regularizare.

„Conform actelor de reglementare ale ANRE această regularizare a certificatelor verzi se facturează separat, în mod obligatoriu. În această perioadă E.ON Energie România transmite ataşat factura de regularizare a valorii certificatelor verzi aferente anului trecut. Se întâmplă doar o dată pe an, iar astfel de situaţii nu au cum fi evitate”, a explicat Sorin Munteanu.

El a evitat să spună dacă neplata unei astfel de facturi ar putea duce la debranşarea clientului. Totuşi se poate observa pe factură că aceasta are termen scadent, astfel că cine uită să achite o astfel de factură se poate trezi ulterior cu probleme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clienţi E.ON puşi pe drumuri pentru facturi hilare: unul a avut de plătit 9 bani.
 Vizualizări articol: 5919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Clienţi E.ON puşi pe drumuri pentru facturi hilare: unul a avut de plătit 9 bani5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresă cu gem şi bezea Este o prăjitură de casă simplă, din cele pe care le facem cu mult drag şi în cantităţi măricele pentru familie. Şi care se termină întotdeauna prea repede... Poate fi de post sau nu, depinde numai de noi dacă adăugăm bezea deasupra sau... Citeşte