Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2016 - Anul XXI, nr. 188 (6301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Implicare

Doi profesori au donat aproape 500 de titluri în cadrul proiectului „O carte pentru românii din Transnistria”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tot mai mulţi suceveni se implică în acţiunea de donare de carte pentru copiii şi elevii din Transnistria. Zilele acestea a fost rândul a doi profesori să ofere aproape 500 de titluri în cadrul acţiunii „O carte pentru românii din Transnistria”.

Corneliu Duceac, fost director al Liceului Economic şi al Liceului Industrial Nr. 4 din Suceava, a contribuit cu peste 100 de titluri şi crede că acţiunea este una lăudabilă. „Sunt convins că aceste cărţi vor fi de mare ajutor şi sper ca acei copii şi elevi pe mâna cărora vor ajunge să le aprecieze la justa lor valoare”, a arătat Corneliu Duceac.

La rândul său, Silviu Mihai, directorul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Băneşti, a oferit circa 150 de titluri din propria bibliotecă.

„M-am alăturat și eu campaniei. Zilele acestea, tatăl meu ar fi împlinit 66 de ani. Părinții mei s-au întâlnit într-o bibliotecă a unei comune din Botoșani. Mama era bibliotecară, iar tata un cititor înrăit. De-a lungul anilor şi-au alcătuit o colecție impresionantă de cărţi. Pentru toate acestea, în memoria tatălui meu, dar și pentru cei ce au nevoie de carte, am donat mai multe titluri. Îi mulţumesc şi mamei care s-a raliat acţiunii şi a oferit circa 200 de titluri”, a menţionat Silviu Mihai.

Prin contribuţia celor doi profesori, dar şi a multor alte persoane care au dorit să-şi păstreze anonimatul, până acum s-au adunat aproximativ 2.500 de cărţi, iar acţiunea este în plină derulare.

Sucevenii care doresc să se implice în această acţiune sunt rugaţi să sune la numerele de telefon 0744.479.733 sau 0230.522.993, ori să vină cu volumele direct la sediul ziarului Monitorul de Suceava, în Centru, pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 1, în clădirea Cooperaţiei de lângă Casa de Cultură.

Şi colegii de la Plus TV s-au implicat extrem de puternic în această acţiune, iar la final avem speranţa că se vor aduna cât mai multe cărţi pentru copiii şi elevii din Transnistria.

Mulţumim din nou tuturor celor care au dorit să doneze cărţi, cu precizarea că acţiunea va continua până la finalul acestei luni, urmând ca în septembrie să plecăm la Chişinău pentru a le preda celor care au nevoie acută de carte în limba română. 

În Transnistria, regiune care aparţine de facto Republicii Moldova, trăiesc mii de copii şi elevi care sunt obligaţi de guvernul transnistrean să înveţe după manuale în limba rusă şi armonizate cu politica de ocupaţie. De aceea, orice carte în limba română poate constitui un sprijin extraordinar de mare pentru păstrarea românismului în această zonă.

Acţiunea de anul acesta este o continuare a celei începute anul trecut, când, cu sprijinul cititorilor noştri, al Editurii Litera şi al Primăriei Dumbrăveni au ajuns la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din Tighina câteva sute de titluri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi profesori au donat aproape 500 de titluri în cadrul proiectului „O carte pentru românii din Transnistria”.
 Vizualizări articol: 2916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Doi profesori au donat aproape 500 de titluri în cadrul proiectului „O carte pentru românii din Transnistria”4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresă cu gem şi bezea Este o prăjitură de casă simplă, din cele pe care le facem cu mult drag şi în cantităţi măricele pentru familie. Şi care se termină întotdeauna prea repede... Poate fi de post sau nu, depinde numai de noi dacă adăugăm bezea deasupra sau... Citeşte