Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2016 - Anul XXI, nr. 188 (6301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negresă cu gem şi bezea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o prăjitură de casă simplă, din cele pe care le facem cu mult drag şi în cantităţi măricele pentru familie. Şi care se termină întotdeauna prea repede... Poate fi de post sau nu, depinde numai de noi dacă adăugăm bezea deasupra sau doar pudrăm totul cu zahăr pudră vanilat. În oricare versiune, prăjitura este delicioasă.

Avem nevoie de:

150 gzahăr (o cană cu vârf), două plicuri zahăr vanilat, o cană apă rece, jumătate de cană ulei, 4-5 linguri cu vârf de gem mai tare sau dulceaţă deasă, 100 g cacao, 2 căni făină albă (cca. 350 g), un praf de copt, 100 g stafide sau amestec de fructe confiate, o lingură esenţă de rom sau un vârf de cuţit de scorţişoară, 100 g miez de nucă, opţional 2 ouă

Preparare:

Amestecăm zahărul tos cu zahărul vanilat, apa şi uleiul, esenţa de rom şi, dacă folosim, gălbenuşurile de ou. Dacă folosim ouă, separat batem spumă tare cu o lingură de zahăr cele două albuşuri. Amestecăm făina, toată cantitatea de cacao, praful de copt. Turnăm cu grijă peste acest amestec partea lichidă, amestecul de apă cu zahăr şi ulei. Batem bine, să nu fie cocoloaşe, apoi încorporăm şi fructele confiate ori stafidele, precum şi nuca tocată grosier. Dacă dorim, putem rumeni uşor nuca în prealabil. Încingem cuptorul la maximum. Tapetăm tava sau forma de tort cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia. Reducem temperatura cuptorului şi coacem cca. 40 de minute, până trece testul scobitorii. Dacă folosim ouă, imediat ce trece testul scoatem tava la gura cuptorului şi repede întindem bezeaua peste blatul copt, dăm imediat tava înapoi în cuptorul încins şi reducem la minimum flacăra. Lăsăm astfel încă 10-12 minute, până ce bezeaua începe să se coloreze foarte puţin. Scoatem prăjitura, o lăsăm să se răcească perfect şi abia apoi o scoatem din tavă, îndepărtăm foaia de copt şi tăiem prăjitura. Dacă nu folosim bezea, imediat ce scoatem prăjitura fierbinte, o pudrăm din belşug cu zahăr pudră vanilat şi o tăiem tot după răcire completă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Negresă cu gem şi bezea.
 Vizualizări articol: 7967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Negresă cu gem şi bezea1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresă cu gem şi bezea Este o prăjitură de casă simplă, din cele pe care le facem cu mult drag şi în cantităţi măricele pentru familie. Şi care se termină întotdeauna prea repede... Poate fi de post sau nu, depinde numai de noi dacă adăugăm bezea deasupra sau... Citeşte