Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2016 - Anul XXI, nr. 188 (6301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaştere

Elevii suceveni de nota 10 la bacalaureat şi-au ridicat premiile de la Consiliul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni care au obţinut media 10 la prima sesiune a examenului de bacalaureat de anul acesta au fost recompensaţi de Consiliul Judeţean Suceava. Şapte dintre cei opt elevi de media 10 s-au întâlnit ieri cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, acesta felicitându-i în numele administraţiei judeţene. La întâlnirea cu Gheorghe Flutur au fost prezenţi Daniel Ciobanu - Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, Adina Luisa Lavric - Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Andreea Nistor - Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Adrian Gabriel Florescu, de la Colegiul Naţional Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Maria Iuliana Levinschi, de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Magda Mădălina Olaru și Alexandra Ionela Andriciuc, ambele de la Colegiul Naţional “Ștefan cel Mare” Suceava, singurul care nu a putut să vină fiind Mihai Prelipcean - Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava. La începutul discuţiilor, elevii i-au spus şefului administraţiei judeţene facultăţile pentru care au optat, toţi şapte urmând să plece la universităţi din Iaşi, Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Fiecare dintre cei opt elevi suceveni a primit câte 1.000 de lei din partea Consiliului Judeţean Suceava. „Este o sumă modestă, după posibilităţile financiare din bugetul administraţiei judeţene. Aş vrea să primiţi aprecierile şi felicitările noastre la modul cel mai sincer, iar intenţia noastră este de a stimula în continuare performanţa şi munca. Ne dorim să performaţi, să vă terminaţi facultatea şi să vă găsiţi locuri de muncă în România, deşi foarte mulţi se gândesc să meargă în afară. Sper ca într-o zi şi economia românească să fie mai tentantă şi să vă gândiţi să performaţi şi aici, acasă”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

El s-a declarat convins că elevii vor avea succes la facultăţile pe care le vor urma şi că vor reprezenta o carte de vizită de renume pentru judeţul Suceava. Gheorghe Flutur a ţinut să le mulţumească şi profesorilor şi familiilor elevilor care au reuşit performanţa să obţină media 10 la bacalaureat. „Rolul nostru în continuare este să vă creăm condiţii să vă întoarceţi şi să aveţi de lucru aici. Îmi doresc foarte mult asta, şi într-o zi să fiţi generaţia care să schimbaţi ceva, aşa cum poate şi noi ne gândeam, când eram de vârsta voastră, că vom veni să schimbăm ceva. Sunt convins că veţi putea face mai mult şi judeţul are nevoie de oameni ca voi”, le-a transmis Flutur celor şapte elevi suceveni prezenţi la întâlnire. Întrebat dacă se gândeşte la instituirea unei permanenţe cu privire la premierea din fondurile CJ Suceava a elevilor de nota 10 la astfel de examene, Gheorghe Flutur a spus că, din punctul său de vedere, „stimulare şi premiere mai bune decât să găseşti un loc de muncă nu există”. „La capitolul acesta m-aş angaja să fiu mai curajos şi să promit”, a subliniat Flutur.

 

Flutur către elevi: „Succes unde mergeţi şi să iubiţi Bucovina şi Suceava”

Flutur a declarat că şi mediul de afaceri din judeţul Suceava trebuie să fie unul puternic pentru ca şi oamenii de afaceri să poată recompensa din banii proprii performanţa, fie că este vorba de învăţământ, sport sau alte domenii. „Vreau să fiu sincer şi foarte direct, şi lansez o invitaţie mediului de afaceri să vină şi să stimuleze inclusiv prin sponsorizări talentele pe care le are judeţul Suceava”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

În condiţiile în care mulţi dintre elevii cu 10 la bacalaureat au optat pentru medicină, Gheorghe Flutur le-a amintit de investiţiile făcute în spitalul judeţean, dar şi de intenţia unei firme de a construi la Suceava un spital privat. El a adăugat că după modelul din Timişoara, acolo unde medici din străinătate au venit pentru a face diverse operaţii complicate, şi Spitalul Judeţean Suceava trebuie să crească în prestigiu în acelaşi fel. Flutur le-a vorbit elevilor şi despre Aeroportul „Ştefan cel Mare”, precizând că şi-ar dori ca în viitorul apropiat să existe un zbor direct pe ruta Suceava – Cluj şi retur. De asemenea, Gheorghe Flutur le-a mai solicitat elevilor suceveni ca acolo unde merg la facultate să facă lobby pentru Bucovina, pentru ca un număr cât mai mare de turişti să vină în judeţ. Nu în ultimul rând, Flutur le-a urat succes elevilor şi le-a transmis că „vrem să vă avem parteneri”. „Succes unde mergeţi şi să iubiţi Bucovina şi Suceava”, a fost mesajul de final pentru elevii suceveni care s-au întâlnit ieri cu preşedintele CJ Suceava.

La final, Gheorghe Flutur i-a invitat pe cei şapte elevi să viziteze Muzeul de Istorie din Suceava, redeschis recent, el plătindu-le biletele de intrare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni de nota 10 la bacalaureat şi-au ridicat premiile de la Consiliul Judeţean.
 Vizualizări articol: 4417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii suceveni de nota 10 la bacalaureat şi-au ridicat premiile de la Consiliul Judeţean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresă cu gem şi bezea Este o prăjitură de casă simplă, din cele pe care le facem cu mult drag şi în cantităţi măricele pentru familie. Şi care se termină întotdeauna prea repede... Poate fi de post sau nu, depinde numai de noi dacă adăugăm bezea deasupra sau... Citeşte