Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2016 - Anul XXI, nr. 180 (6293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lipsă de civilizaţie

Locul de joacă de la ANL-urile din Burdujeni, cauza disperării locuitorilor din zonă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un loc de joacă amenajat în 2008, în mijlocul cartierului ANL de la Gara Burdujeni, pentru copiii tinerilor care s-au mutat acolo în perioada 2004-2005, este acum motiv de nemulţumire pentru locuitorii a două blocuri situate în imediata apropiere a acestuia, care şi-au exprimat nemulţumirile printr-o adresă înaintată municipalităţii sucevene.

„Poziţionarea lui în imediata apropiere a blocurilor menţionate, la o distanţă de 3-5 m, a dus de nenumărate ori la spargerea geamurilor apartamentelor de la parter, înlocuirea acestora făcându-se bineînţeles pe cheltuiala şi timpul chiriaşilor acestor apartamente”, se arată în scrisoarea înaintată conducerii Primăriei Suceava.

„Zgomotul creat de aruncarea repetată a pietrişului existent pe tobogane, lovirea cu pietroaie sau lemne a pubelelor, scrâncioburilor, toboganelor, face să nu putem avea pic de odihnă sau de linişte, mai ales dacă încercăm să supravieţuim căldurii, cu geamurile de la camere sau balcon deschise”, spun locatarii nemulţumiţi.

Conform acestora, spaţiile verzi amenajate de ei în jurul blocului s-au transformat în „tomberoanele de gunoi ale tuturor celor  care folosesc locul de joacă, aruncând toată gama de deşeuri posibile pe spaţiul îngrădit” dar şi în „WC- uri publice”.

Dar problema cea mai presantă este cea a utilizării acestui spaţiu de joacă de persoane care au depăşit vârsta copilăriei.

„Acest loc a suferit în nenumărate rânduri acte de vandalism, de distrugere a componentelor sale (bănci, tobogane, pubele de gunoi) prin acte provocate mai puţin de copii, cât de grupuri de tineri, atât pe timp de zi, cât mai ales pe timp de noapte. Au fost nenumărate nopţi nedormite de către noi, locuitorii acestor blocuri”, mai spun semnatarii plângerii înaintate către municipalitatea suceveană, în speranţa găsirii unor soluţii la problemele semnalate de ei.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a spus că este la curent cu nemulţumirile locatarilor celor două blocuri, dar că, în lipsa altor spaţii adecvate, locul de joacă nu poate fi mutat. În schimb, anul viitor acesta va intra pe lista de priorităţi la modernizare, urmând să fie acoperit cu un strat de pardoseală elastică, care va rezolva o parte din problemele de zgomot.

Cum restul problemelor semnalate de locuitorii din zonă ţin de civilizaţie, singura soluţie, pe lângă patrularea zonei de către Poliţia Locală, ar fi montarea unei camere video de supraveghere, pentru a fi identificate uşor faptele antisociale şi a fi luate măsuri contra făptaşilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locul de joacă de la ANL-urile din Burdujeni, cauza disperării locuitorilor din zonă.
 Vizualizări articol: 4135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locul de joacă de la ANL-urile din Burdujeni, cauza disperării locuitorilor din zonă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe cand si parcari pentru adulti? trimis de
( 3 aug 2016, 18:45:52
Va fi liniste daca locurile de joaca vor fi transformate in parcari ! O parte din copii de altadata au devenit adulti si vor parcari, altfel de locuri...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei