Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2016 - Anul XXI, nr. 180 (6293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trimişi în judecată

Faptele unor romi din Pătrăuţi: bătrâni schingiuiţi, bătuţi şi lăsaţi fără bani şi inelele de pe mâini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a finalizat ancheta, prin rechizitoriu, cu trimiterea în judecată a patru indivizi de etnie romă din Pătrăuţi acuzaţi de fapte de tâlhărie calificată, respectiv de complicitate la tâlhărie calificată. Inculpaţii au fost trimişi în judecată pentru trei infracţiuni comise în aria de competenţă a procurorilor de la Câmpulung Moldovenesc, însă mai sunt anchetaţi pentru o faptă identică la Bosanci, plus una la Botoşani, ultima cu final tragic pentru victimă. Ceea ce se remarcă din ancheta procurorilor de la Câmpulung Moldovenesc este violenţa de care au dat dovadă autorii faţă de nişte oameni neputincioşi, în vârstă: victimele au fost legate şi lovite în mod repetat, până când au spus unde îşi ţin economiile din casă. Într-un caz, tâlharii i-au smuls victimei cele două inele de aur pe care le avea pe degetele de la mâini. Din fericire, autorii au fost prinşi de poliţişti la scurt timp după ce au comis o ultimă faptă, la Bosanci, şi au ajuns după gratii, fiind arestaţi preventiv. Toţi patru au fost trimişi în judecată din stare de arest preventiv.

 

Scene de coşmar: i-au provocat o dublă fractură de mandibulă unui bărbat infirm

Principalii autori identificaţi sunt Gheorghe Zobar Stan, în vârstă de 31 de ani, recidivist, multiplu condamnat pentru infracţiuni de furt şi tâlhărie, şi Marian Costel Stan, de 32 de ani, de asemenea  recidivist, multiplu condamnat pentru infracţiuni de furt şi tâlhărie. Ei vor fi judecaţi, deocamdată, pentru trei infracţiuni de tâlhărie calificată şi distrugere.

Pe 2 iunie 2016, în miez de noapte cei doi, alături de inculpatul Costel Tican, în vârstă de 35 de ani, şi el recidivist, au pătruns în locuinţa unui bărbat în vârstă de 69 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Victima este un bărbat  cu probleme de sănătate şi cu infirmitate la un picior. Bărbatul de 69 de ani, arată anchetatorii, a fost lovit violent cu pumnii şi picioarele şi imobilizat, fiindu-i sustrase de la mână două inele din aur şi din portofel suma de 600 de lei. Autorii au mai sustras din casă un laptop, precum şi trei telefoane mobile. Dacă cei trei inculpaţi amintiţi mai sus au pătruns efectiv în casă, al patrulea, Tiberiu Ionatan Hariga, în vârstă de 19 ani, arată anchetatorii, i-a transportat pe autori de la Pătrăuţi la locul faptei şi înapoi spre casă, cu un autoturism BMW. În urma agresiunii, bărbatul de 69 de ani a suferit mai multe leziuni, ajungând la un spital din Iaşi, din cauza unei duble fracturi de mandibulă, cu deplasare, cu un număr de 50-55 de zile de îngrijiri medicale estimat provizoriu. 

 

Doi bătrâni de 82 de ani, tâlhăriţi de 6.200 de lei, bani strânşi din pensie

O altă faptă este din noaptea de 7 spre 8 iunie a.c.. Un bărbat şi o femeie, ambii de 82 de ani, soţ şi soţie, din satul Botuşel, comuna Fundu Moldovei, au trăit coşmarul de a fi atacaţi în propria casă, în plină noapte. Şi aici, autorii nu au stat prea mult pe gânduri şi i-au agresat pe cei doi. Au plecat din casă cu suma de 6.200 de lei, bani strânşi de cei doi din pensie şi au distrus telefonul mobil, precum şi cablul telefonului fix din casă, pentru a se asigura că victimele nu vor putea cere ajutor. Şi în acest caz autorii au profitat de vulnerabilitatea victimelor, oameni în vârstă, unul dintre ei cu grave deficienţe de văz şi auz.

În acest caz anchetatorii au stabilit că în casă au pătruns doar  Gheorghe Zobar Stan şi Marian Costel Stan. Complice le-a fost, în calitate de şofer, acelaşi Tiberiu Ionatan Hariga.

 

Anchetaţi pentru o tâlhărie urmată de moartea victimei

Tâlharii mai sunt anchetaţi şi pentru o faptă cu consecinţe dramatice la Botoşani. Anchetatorii au date că cel puţin doi dintre cei patru arestaţi ar fi participat şi la o tentativă de tâlhărie urmată de moartea victimei.

În luna aprilie a acestui an, un bărbat în vârstă de 66 de ani din Corni - Botoşani a fost găsit mort în curtea locuinţei sale, cu leziuni prin agresiune. Bărbatul i-ar fi surprins pe indivizii din Pătrăuţi la furat, iar aceştia l-au lovit cu un obiect contondent în cap, leziunea fiindu-i fatală.

 

Se foloseau de pretextul comerţului ambulant pentru a găsi victime

Ca mod de operare, cei patru se deplasau cu un autoturism BMW condus de Hariga prin comune din Suceava şi Botoşani, şi, sub pretextul comerţului ambulant, adunau informaţii în baza cărora să poată acţiona. Vizau persoane vârstnice şi cât mai neputincioase, care să fie victime sigure. După ce dădeau de ele pe timp de zi şi studiau detaliile legate de casă, reveneau pe timp de noapte pentru a acţiona cu violenţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Faptele unor romi din Pătrăuţi: bătrâni schingiuiţi, bătuţi şi lăsaţi fără bani şi inelele de pe mâini.
 Vizualizări articol: 3059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Faptele unor romi din Pătrăuţi: bătrâni schingiuiţi, bătuţi şi lăsaţi fără bani şi inelele de pe mâini1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei