Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2016 - Anul XXI, nr. 180 (6293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaştere

Inspectorul-şef al ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, Cetăţean de Onoare al comunei Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Local Poiana Stampei a acordat la propunerea primarului comunei, ing. Viluţ Mezdrea, titlul de Cetăţean de Onoare inspectorului-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui. Distincţia a fost acordată duminică, 31 iulie, în cadrul Festivalului Naţional “Fiii Satului - Tradiţii de pe Valea Dornelor”, pentru contribuţia deosebită pe care a avut-o Ion Burlui la creşterea siguranţei cetăţenilor comunei Poiana Stampei. În urma numeroaselor solicitări făcute de Primăria comunei, la 1 iunie 2015 a fost deschis la Poiana Stampei un punct de lucru al Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, prin detaşarea personalului de specialitate, a unei maşini Iveco Magirus pentru stins incendii şi dotată cu aparatură pentru descarcerare şi a unei ambulanţe SMURD pentru intervenţii urgente.

 

A crescut siguranţa localnicilor

Viluţ Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei, a spus: “Datorită domnului general de brigadă Ion Burlui, în faţa căruia mă plec, avem asigurată protecţia locuitorilor comunei prin înfiinţarea unui punct de lucru al IGSU Suceava. Asta s-a întâmplat în urmă cu un an, când în comuna noastră a ajuns o maşină pentru stins incendii şi descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Prin personalul detaşat la Poiana Stampei siguranţa cetăţenilor în ceea ce priveşte incendiile, care nu au fost puţine în ultima perioadă, a crescut. La fel şi în ceea ce priveşte siguranţa traficului pe DN 17, porţiunea de drum care traversează comuna spre Tihuţa fiind foarte aglomerată, iar accidentele sunt numeroase. Datorită acestor oameni au fost şi vor fi salvate vieţi, iar noi stăm mai liniştiţi ştiind că îi avem aici 24 de ore din 24 şi intervin prompt, într-un timp foarte scurt.

Domnule general de brigadă, vă datorăm tot respectul, iar Consiliul Local nu a rămas indiferent la aceste binefaceri pe care le-aţi oferit comunităţii noastre şi, drept urmare, la data de 31 martie 2016, a adoptat o hotărâre prin care aprobă acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al comunei domnului inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, general de brigadă Ion Burlui. Este o hotărâre care face ca numele generalului Ion Burlui să rămână în istoria comunei Poiana Stampei pentru ceea ce a reuşit să facă pentru noi toţi”.

 

Pompierii în slujba cetăţenilor

În aplauzele celor prezenţi, localnici, invitaţi, aleşi locali şi judeţeni, preoţi, angajaţi ai Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, solişti de muzică populară, generalul Ion Burlui a primit de la primarul Viluţ Mezdrea cea mai înaltă distincţie a acestei localităţi de la intrarea în judeţ dinspre Ardeal. Domnia sa a precizat că cei mai îndreptăţiți să primească această onoare sunt colegii săi care lucrează la Punctul de lucru Poiana Stampei al Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei.

Generalul de brigadă Ion Burlui a spus: “Cuvintele domnului primar au fost mult prea mari şi prea înălţătoare. Preocuparea noastră este să asigurăm protecţia cetăţenilor. Faptul că s-a deschis acest punct de lucru la Poiana Stampei a fost o necesitate reală şi contribuţia pentru a realiza acest punct de lucru o au mult mai mulţi. Unul dintre iniţiatori a fost chiar primarul dumneavoastră, Viluţ Mezdrea, pentru că, aşa cum se spune în popor, copilului care nu plânge nu îi dă mama de mâncare. Aşa a făcut şi domnul primar, a venit şi ne-a bătut în uşă de multe ori, ne-a sensibilizat şi am realizat că este nevoie aici de acest punct de lucru. Daţi-mi voie să consider că cei mai îndreptăţiți de această onoare sunt colegii mei prezenţi aici, care împreună cu comandantul lor, domnul maior Baciu, sunt aici zi de zi, lângă dumneavoastră, ei sunt cei care vă deservesc pe dumneavoastră, ei sunt cei care simt binele şi răul acestei comunităţi. Sunt onorat atât de decizie, cât şi de forma în care v-aţi gândit să emiteţi acest document. Vă mulţumesc foarte mult, să aveţi sănătate şi acum mă simt şi mai mult un locuitor adoptat al comunei Poiana Stampei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorul-şef al ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, Cetăţean de Onoare al comunei Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 2299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Inspectorul-şef al ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, Cetăţean de Onoare al comunei Poiana Stampei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Distinctii peste distinctii, bucurii !!! trimis de
( 3 aug 2016, 14:58:36
Indreptatiti ar fi si cei aproape 10 subofiteri care fac naveta tura de tura Falticeni - Poiana Stampei neremunerata si obositoare. Oare bucuria lor care este ??
2.   Bucurii peste distinctii !!! trimis de
( 3 aug 2016, 15:06:49
Indreptatiti ar fi si cei aproape 10 subofiteri care fac naveta tura de tura Falticeni - Poiana Stampei, neremunerata si obositoare. Oare ei ce bucurii au ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei