Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2016 - Anul XXI, nr. 180 (6293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ajutor

Apel la caritate şi umanitate pentru mama a şase copii, văduvă şi suferindă de o boală necruţătoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preoţii din cadrul Protoieriei Fălticeni desfăşoară mai multe activităţi în sprijinul familiilor care au nevoie de ajutor. O astfel de acţiune de ajutor pentru mama a şase copii, din municipiul Fălticeni, este coordonată de Preacucernicul Preot Protoiereu Adrian Dulgheriu. Din cauza necazurilor, familia Gafiţa este nevoită să îşi ducă traiul într-o garsonieră şi trăieşte doar din ajutorul social, în condiţii foarte grele. Elena Gafiţa, în vârstă de 42 de ani, a rămas văduvă acum doi ani, soţul ei murind în condiţii suspecte în Italia, şi este suferindă de o boală necruţătoare, având tumoare uterină malignă, care necesită tratament adecvat şi internare în spital.

Preotul Adrian Dulgheriu încearcă să îi ajute pe această femeie şi pe cei şase copii ai ei şi le-a oferit în luna iunie suma de 500 de lei pentru a achita utilităţile, în caz contrar femeia riscând să rămână fără apă la robinete. În ultima săptămână din luna iulie, în parteneriat cu Ocolul Silvic Silva Bucovina, reprezentat de ing. Rareş Hrestic, s-a strâns un ajutor ce a constat în alimente de primă necesitate (ulei, făină, zahăr, legume, fructe, bulion, mazăre, orez, sare, conserve, lactate etc.) în valoare de 800 de lei. La numai o zi de la această acţiune, Elena Gafiţa a fost internată din nou la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi pentru îngrijire medicală, având în vedere că aceasta are dureri insuportabile.

Pr. Protoiereu Adrian Dulgheriu a precizat: „Atât tratamentul cât şi spitalizarea într-o clinică de specialitate nu sunt posibile deocamdată din punct de vedere material, dar şi din cauză că nu are cine să aibă grijă de copii. Cel mai mic dintre copii are 2 ani şi 6 luni (Darius Lucian), iar cel mai mare are 17 ani (Ionela). Mama nu are posibilitatea de a avea grijă de sănătatea ei, iar toţi banii câştigaţi din ajutorul social şi alocaţii se îndreaptă pentru creşterea şi educaţia copiilor. Traiul îl duc de pe o zi pe alta, iar din când în când îi mai ajută cu alimente câţiva vecini. Costul medicaţiei ce va fi prescrisă de medici în urma internării la Spitalul <Sfântul Spiridon> din Iaşi va fi suportat integral de Protoieria Fălticeni. Cei care doresc să facă o faptă bună sunt rugaţi să ne contacteze pentru a lua legătura cu doamna Gafiţa, orice ajutor fiind bine-venit, mai ales că peste mai bine de o lună cinci dintre copii vor începe şcoala sau grădiniţa.

Astfel de acţiuni vor continua în încercarea de a aduce un strop de speranţă celor aflaţi în nevoinţă, motiv pentru care dorim mediatizarea acestor cazuri. Dorim să le aducem la cunoştinţa celor care au posibilitatea de a ajuta”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel la caritate şi umanitate pentru mama a şase copii, văduvă şi suferindă de o boală necruţătoare.
 Vizualizări articol: 4275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Apel la caritate şi umanitate pentru mama a şase copii, văduvă şi suferindă de o boală necruţătoare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei