Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2016 - Anul XXI, nr. 180 (6293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Medalia în care sper

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu două zile înaine de ceremonia de deschidere de la Rio de Janeiro, sper că e binevenită o scurtă divagație despre această nouă ediție a Jocurilor Olimpice. Așa cum bine spunea cineva din delegația noastră, important e să se întoarcă sănătoși cu toții, valabil pentru toți sportivii, oficialii, jurnaliștii și spectatorii. Pentru maleficii acestei lumi, o expunere precum Olimpiada ar fi sfidarea supremă, iar despre Brazilia nu se poate spune că are experiență în combaterea terorismului. Și chiar dacă ar avea, am văzut cum se descurcă Franța sau Germania. E drept, terorismul de rit nou a devenit ceva individual, la nivel de crimă, pe care nimeni n-o poate eradica. În fine, să depășim momentul, cu speranța că vom avea parte doar de luptă sportivă. În atmosfera pesimistă sau doar sceptică în ceea ce privește bilanțul de medalii românești, doresc să îmi afirm încrederea într-o medalie obținută de Florin Mergea și Horia Tecău. Poate chiar cea mai strălucitoare! Să nu uităm că acești băieți au început cu un titlu la Wimbledon, deci nu este vorba de o simplă alăturare de nume în vederea participării. Mergea și Tecău, după ce au trecut de frații Bryan (care au anunțat deja că nu vin la Olimpiadă), au fost eliminați săptămâna trecută de Dodig și Melo, dar care nu se vor putea prezenta în această formulă. Totuși, Melo va forma o pereche puternică împreună cu Soares, unul dintre adversarii din finala de duminică. Aceștia, brazilienii, vor fi cei mai de temut la Rio, unde vor fi susținuți ca în Cupa Davis, chiar dacă pe hârtie sunt favoriți francezii Mahut și Herbert, adică numerele 1 și 2 din clasamentul mondial la dublu! Desigur, vor fi pe tablou și destui superjucători de la simplu, Djokovic, Murray, poate chiar Nadal, care încă își evaluează nivelul la antrenamente. Dar nu s-or împiedica ai noștri de un Djokovic sau un Nadal?! Cu Murray da, ar putea fi ceva mai greu, că face pereche cu frate-său, dar tot ai noștri ar trece mai departe. A sunat arogant? Așa și trebuie, altfel adio medalie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalia în care sper.
 Vizualizări articol: 1273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Medalia în care sper5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Raspuns trimis de
( 3 aug 2016, 14:47:36
nu domnule, nu esti deloc arogant; este cu totul corect ceea ce spui. Ca pereche de conationali, Tecau-Mergea au sansele cele mai bune (pentru ca sint cei mai buni) iar Melo-Suares sint cei de care ai nostri trebuie sa fie foarte atenti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei