Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2016 - Anul XXI, nr. 180 (6293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dublu fals

DNA confirmă: Ambele lucrări de la evaluarea naţională ale fiului primarului din Salcea au fost falsificate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au confirmat faptul că nici una dintre cele două lucrări de la evaluarea naţională ale fiului primarului din Salcea nu-i aparţin adolescentului.

DNA Suceava a transmis că a constatat falsificarea „tezelor la disciplinele limba şi literatura română şi matematică susţinute de un elev cu prilejul desfăşurării examenului de evaluare naţională, sesiunea iunie 2016, la Centrul de Examen – Şcoala Gimnazială <Aurel Stanciu> Salcea”.

Prin urmare, procurorii DNA au sesizat Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în vederea luării măsurilor legale care se impun. Sesizarea înaintată a fost însoţită de documentaţia legală care atestă comiterea falsurilor.

Altfel spus, este de datoria ministerului de resort să ia măsurile ce se impun în cazul elevului din Salcea, admis deja la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, urmând ca ancheta referitoare la cei care au facilitat şi au pus la cale acest fals să fie continuată de procurorii DNA Suceava.

Cel mai probabil, ministerul va dispune anularea celor două teze şi notarea cu 1 a tânărului pentru examenul de final de clasa a VIII-a.

 

A fost admis la Colegiul „Al. I. Cuza”

Verdictul dat de procurorii de la Suceava a fost previzibil, însă doar pe jumătate. Dacă în primă instanţă planau suspiciuni cu privire la înlocuirea tezei de la limba română cu o lucrare perfectă, de 10, surpriza de la DNA a venit odată cu anunţul că nici lucrarea de la matematică nu-i aparţine elevului Ioan Ştefan Lungu.

Cu note mici în perioada de gimnaziu, fiul lui Ilie Lungu a atras atenţia după ce la proba de limba română a bifat calificativul maxim, iar la matematică a obţinut 8,25, note ce l-au trimis în fruntea clasamentului absolvenţilor şcolii din Prelipca.

Interesant este că media cu care fiul primarului din Salcea a terminat cei 4 ani de gimnaziu a fost 7,96, cu mult mai mică decât media de la evaluarea naţională.

Media sa de admitere în liceu a fost 8,83, punctaj ce i-a permis să intre la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, secţia Ştiinţe Sociale, prima lui opţiune în ceea ce priveşte admiterea la liceu.

Lucrările elevilor suceveni au fost corectate în judeţul Botoşani, unde a fost demarată o anchetă. Prima care a confirmat că scrisurile de pe cele două teze diferă a fost şefa Inspectoratului Şcolar Botoşani, Mihaela Huncă.

“S-au verificat cele două teze şi s-a constatat o suspiciune de fraudă. Pe două teze -  cea de la limba şi literatura română şi teza de matematică - scrisurile sunt diferite”, declara Huncă.

De cealaltă parte, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava spun că au direcţionat ancheta către Ministerul Educaţiei şi aşteaptă rezultatul acesteia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA confirmă: Ambele lucrări de la evaluarea naţională ale fiului primarului din Salcea au fost falsificate.
 Vizualizări articol: 8678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
DNA confirmă: Ambele lucrări de la evaluarea naţională ale fiului primarului din Salcea au fost falsificate5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Viitor primar trimis de
( 3 aug 2016, 14:19:28
Cand va creste mare se va face primar la Suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei