Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iul 2016 - Anul XXI, nr. 153 (6266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Rezultate parţiale

O elevă de la Colegiul „Ştefan cel Mare” şi un elev de la Şcoala Nr. 1 Suceava au obţinut 10 la evaluarea naţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O elevă de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, Elena Sabina Cozmei, şi un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Călin Stafie, au obţinut media 10 la evaluarea naţională, luând nota 10 atât la proba scrisă de Limba şi literatura română, cât şi la proba scrisă de Matematică. Anul trecut, 29 de elevi suceveni au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

Alţi cinci elevi absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut nota finală de 9,95 la evaluarea naţională (Ana Teodora T. Blanaru, de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Andrei Samuel Blîndu, de la Şcoala Gimnazială Bosanci, Denisa Adina Flocea, de la Liceul Tehnologic „Tomşa Vodă” Solca, Ana Maria Golea, de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, şi Denisa Loredana Luca, de la Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava). Andreea Alexandra Cojocar, de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, a obţinut nota finală 9,92, Irina Cazacincu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, a obţinut 9,90, la fel ca şi elevii Florin Paul Rebenciuc, de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Mihaela Andra Rotar, de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, şi Alina Elena Ţugui, de la Şcoala Gimnazială „Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos.

Conform listei publicate de MENCŞ, 80 de elevi suceveni din judeţ au obţinut nota 10 la Matematică şi doar 21 au obţinut nota 10 la Limba şi literatura română.

 

Trei elevi au luat nota 1 pe linie, iar 856 au obţinut medii între 4 şi 4,99

La polul opus sunt trei elevi care au primit nota 1 pe linie (Limba şi literatura română şi Matematică), un elev de la Şcoala Gimnazială „Ioan Vicoveanu” din Vicovu de Jos a fost eliminat din examen la proba de Matematică pentru copiat, iar aproape 200 de elevi au absentat de la evaluarea naţională. Conform listei publicate de MENCŞ, 56 de elevi din judeţ au obţinut medii între 1 şi 1,99, în timp ce 184 de elevi au obţinut medii între 2 şi 2,99. După corectarea tezelor de la evaluarea naţională, 513 elevi suceveni au reuşit abia să obţină medii între 3 şi 3,99, iar alţi 856 au avut medii finale între 4 şi 4,99. Destul de mulţi elevi suceveni, 1.133, au avut medii între 5 şi 5,99.

 

4.854 de elevi au avut medii peste 5

Înainte de contestaţii, din totalul celor 6.489 de elevi suceveni care au susţinut examenul în 2016, 4.854 au avut medii peste 5, adică 74,8%. Anul trecut, 81,52% dintre candidaţi au obţinut medii peste 5. Rezultatele s-au afişat vineri, până la ora 16:00, după care elevii nemulţumiţi au avut posibilitatea să depună contestaţii. Rezultatele finale vor fi publicate marţi, 5 iulie.

Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi permit rezolvarea lor în 120 de minute. Elevii vor intra la liceu în aceleaşi condiţii din 2015, în funcţie de mediile generale cu care au absolvit ciclul gimnazial şi de notele pe care le-au obţinut la cele două lucrări din cadrul evaluării naţionale, repartizarea urmând să fie făcută de calculator, în funcţie de opţiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. După afişarea rezultatelor finale, pe 5 iulie, elevii au la dispoziţie mai puţin de o săptămână să hotărască la ce liceu ar fi bine să se înscriere, întrucât pe 8 iulie începe etapa de completare a fişelor. Aceasta se încheie pe 12 iulie. Tot în aceeaşi perioadă vor fi completate fişele de înscriere şi de absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe. Repartizarea computerizată va avea loc pe 19 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă de la Colegiul „Ştefan cel Mare” şi un elev de la Şcoala Nr. 1 Suceava au obţinut 10 la evaluarea naţională.
 Vizualizări articol: 4201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
O elevă de la Colegiul „Ştefan cel Mare” şi un elev de la Şcoala Nr. 1 Suceava au obţinut 10 la evaluarea naţională4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei