Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iul 2016 - Anul XXI, nr. 153 (6266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Aproape o sută de microbuze şi autocare, controlate de 22 de echipaje de poliţişti, în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce la finalul săptămânii trecute poliţiştii au desfăşurat o amplă acţiune de control, cu filtre dispuse la ieşirile din principalele localităţi ale judeţului Suceava, în urma căreia în doar câteva ore au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 de lei, vineri dimineaţă poliţiştii rutieri au organizat o nouă acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. 22 de echipaje constituite la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, având ca obiectiv principal verificarea legalităţii privind transportul public de persoane în judeţ, au luat la verificat autocarele şi microbuzele care transportă călători pe rute autorizate din judeţ. Acţiunea a demarat la primele ore ale dimineţii, atunci când cei mai mulţi dintre călători se îndreaptă spre şcoală sau serviciu, iar mijloacele de transport sunt foarte aglomerate. Acestea sunt şi momentele în care şoferii au tendinţa de a supraîncărca maşinile peste limita admisă, punând în pericol viaţa pasagerilor. În timpul controalelor întreprinse vineri dimineaţă nu au lipsit, din păcate, asemenea exemple, care arată supraîncărcarea maşinilor de şoferi care depăşesc limita bunului-simţ. Un microbuz aparţinând unei societăţi comerciale, condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Volovăţ, a fost depistat de poliţişti la ora 08.08, în comuna Horodnic de Sus, transportând 15 persoane în plus faţă de numărul de locuri înscris în cartea de identitate a vehiculului. De asemenea, s-a constatat faptul că şoferul nu eliberase bilete pentru persoanele transportate.

Comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ne-a dat câteva date despre acţiunea de control a poliţiei: ”Poliţiştii suceveni au acţionat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ cu şase echipaje, atât pe traseele de transport din municipiul Suceava, cât şi la ieşirile din oraş către DN 17, DN 2 şi DN 29. De asemenea, alte 16 echipaje de poliţie au acţionat pe raza judeţului, atât în interiorul localităţilor, cât şi pe drumurile naţionale şi europene. Totodată, în partea a doua a zilei, începând cu ora 16.00, poliţiştii au activat în teren pe linia prevenirii accidentelor rutiere generate de principalele cauze generatoare de accidente grave – viteza şi alcoolul.”

 

Microbuze cu defecţiuni tehnice, altele fără inspecţii periodice, oprite de poliţişti

Un bilanţ al acţiunii de control la care au participat 40 de poliţişti rutieri arată că au fost controlate aproape 100 de vehicule pentru transport persoane şi au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale. În timpul controalelor au fost testaţi cu aparatul etilotest 61 de şoferi ai unor vehicule destinate transportului de persoane. Doi şoferi ai unor vehicule destinate transportului de marfă au fost depistaţi băuţi la volan, fiind sancţionaţi, iar permisele de conducere suspendate. Au fost ridicate de asemenea cinci certificate de înmatriculare, două pentru defecţiuni tehnice şi trei pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice. Amenzile au fost date atât pentru încălcări ale normelor de circulaţie, cât şi ale legilor speciale privind transportul public. Poliţiştii atrag atenţia călătorilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, care le pot pune viaţa în pericol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o sută de microbuze şi autocare, controlate de 22 de echipaje de poliţişti, în judeţ.
 Vizualizări articol: 3145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape o sută de microbuze şi autocare, controlate de 22 de echipaje de poliţişti, în judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei