Performanță

Studenți suceveni, pe prima poziție la competiția Ecotrophelia România, ediția a V-a



Suceveni premiați la competiția Ecotrophelia România, ediția a V-a
Suceveni premiați la competiția Ecotrophelia România, ediția a V-a

Studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au participat, în perioada 26-28 iunie, la cea de a V-a ediție a competiției naționale Ecotrophelia România, de unde s-au întors cu premiul I. Această poziție fruntașă le dă dreptul sucevenilor să participe la concursul internațional de la Paris. Concursul a fost organizat sub egida Asociației Specialiștilor din Industria Alimentară din România și a Asociației Platforma Tehnologică „Food For Life” și s-a desfășurat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
Competiția are drept scop încurajarea creativității studenților în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman și prietenoase cu mediul înconjurător și este deschisă tuturor studenților înscriși la programele de studii de licență, masterat și doctorat.
Produse de top
Produsul „ForestROut – conserve de păstrăv tip pastă” prezentat de echipa formată din Loredana-Elena Sîrghie, Mariana-Violeta Bejinariu, Ecaterina-Flavia Iloaei, Ovidiu-Marian Apetrei, Alexandru-Iulian Buchi, Alexandru Buțerchi, coordonator conf. univ. ec. dr. ing. Adriana Dabija, a câștigat marele premiu, trofeul competiției Ecotrophelia și dreptul de a reprezenta România la faza internațională a competiției, ce va avea loc la Paris, în perioada 15-17 octombrie 2016.
Produsul „Pumple jelly – jeleu de dovleac” prezentat de echipa: Olga Benderschi, Ana Cimpoi, Maria Mădălina Irimia, coordonatori: conf. univ. dr. ing. Georgiana Codină și conf. univ. dr. ing. Silvia Mironeasa, a obținut un premiu special al juriului, oferit de firma SC Expertarom Food Ingredients SRL. Juriul național a fost compus din șase membri, specialiști în domeniul industriei alimentare de la diferite firme de profil, indicați de Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România ca fiind persoane competente și independente.
Studenții suceveni (trei echipe) au concurat cu 11 echipe studențești de la facultăți cu profil de inginerie alimentară din cadrul a cinci universități din țară: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. Studenții Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au câștigat pentru a treia oară premiul I și dreptul de a participa la concursul internațional de la Paris.


Studenți suceveni, la competiția Ecotrophelia România, ediția a V-a
Studenți suceveni, la competiția Ecotrophelia România, ediția a V-a
Suceveni premiați la competiția Ecotrophelia România, ediția a V-a
Suceveni premiați la competiția Ecotrophelia România, ediția a V-a


Recomandări

S-a stins profesorul universitar Gheorghe Gutt, personalitate marcantă a mediului academic și științific românesc

S-a stins profesorul universitar Gheorghe Gutt, personalitate marcantă a mediului academic și științific românesc
S-a stins profesorul universitar Gheorghe Gutt, personalitate marcantă a mediului academic și științific românesc