Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iul 2016 - Anul XXI, nr. 153 (6266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă DIICOT

Indivizi săltaţi pentru trafic de minori: aveau un bordel în care erau exploatate fete de 15-16 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi din comuna Arbore au fost săltaţi în cadrul unei acţiuni a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, aceştia fiind acuzaţi că au exploatat sexual minore, unul prin faptul că le-a racolat şi le-a dus la Arbore, unde le-a constrâns să se prostitueze, iar al doilea pentru faptul că şi-a pus locuinţa la dispoziţie pentru ca fetele să aibă unde face sex cu clienţii. 

Valentin Rîpă, zis „Palea”, în vârstă de 28 de ani, şi Gheorghe Curjos, zis „Gimi”, în vârstă de 58 de ani, ambii din Arbore, au fost ridicaţi joi de structurile de combatere a crimei organizate şi duşi la audieri la DIICOT, după care, joi seară, după audieri maraton, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

 

Fete vulnerabile, racolate sub promisiunea unor relaţii de dragoste

Din datele adunate de procurori rezultă că Valentin Rîpă a racolat mai multe fete, minore, cu vârste de 15-16 ani, şi, profitând de starea în care se aflau, fiind din familii dezorganizate sau din centre de plasament, le-a convins să se mute cu el la Arbore.

Una dintre victime, de exemplu, în vârstă de 15 ani, provine dintr-o familie destrămată, părinţii fiind despărţiţi, iar tatăl a alungat-o de acasă. Fata a ajuns într-un centru de minori şi pe acest fond a fost racolată, susţin procurorii DIICOT, de Valentin Rîpă. Acesta i-a promis iniţial că vor avea o relaţie împreună, însă, după ce fata a ajuns la Arbore, lucrurile s-au schimbat.

“Profitând de starea de vădită vulnerabilitate a minorei, aexploatat-o sexual, prin obligare la practicarea prostituţiei cu diverşi clienţi găsiţi de acesta, o parte din sumele de bani achitate pentru serviciile sexuale fiind însuşite de Rîpă Valentin, zis <Palea>”, au arătat procurorii DIICOT.

După acelaşi scenariu s-au desfăşurat lucrurile şi în cazul unei a doua minore, în vârstă de 16 ani, deja identificată şi audiată de procurori. Procurorii au date şi despre acte de agresiune comise asupra fetelor, atunci când aveau tendinţe de răzvrătire. 

Ancheta privind identificarea victimelor continuă, procurorii având indicii certe legate de încă două-trei fete care au fost exploatate în acelaşi mod.

 

Rolul şi participaţia celui de-al doilea inculpat

Partidele de sex se desfăşurau în locuinţa lui Gheorghe Curjos, zis „Gimi”, arată anchetatorii. Acesta este acuzat că pe parcursul anului 2015, dar şi în 2016, a ajutat la traficarea minorelor, în sensul că i-a pus la dispoziţie lui Rîpă locuinţa sa, în vederea adăpostirii uneia dintre fete şi derulării actelor sexuale. Cu alte cuvinte, şi-a transformat casa în bordel, primind în schimb diferite foloase. 

Ieri, procurorii DIICOT au formulat cerere de arestare preventivă a celor doi, la Tribunalul Suceava. Valentin Rîpă, zis „Palea”, a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de trafic de minori, în timp ce Gheorghe Curjos, pentru infracţiunea de complicitate la trafic de minori.

Ancheta din acest caz continuă, fiind posibil ca cercetările să fie extinse şi faţă de alţi suspecţi.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indivizi săltaţi pentru trafic de minori: aveau un bordel în care erau exploatate fete de 15-16 ani.
 Vizualizări articol: 6618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Indivizi săltaţi pentru trafic de minori: aveau un bordel în care erau exploatate fete de 15-16 ani4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei