Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2016 - Anul XXI, nr. 151 (6264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Vigilenţi, prevăzători şi pe fază

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Prefectural se întruneşte lunar, cu diverse scopuri, în principiu serioase, în nici un caz ca să fie pierdere de vreme, aşa cum am avut eu senzaţia la cea din urmă, respectiv de miercuri. Pe ordinea de zi au fost două raportări din cale-afară de interesante: una a Inspectoratului Teritorial de Muncă privind munca la negru care înfloreşte şi o alta a Poliţiei, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă privind creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului pe perioada estivală. Am descoperit astăzi ce frici planează peste organele noastre de ordine şi ce pericole ne pândesc pe noi, beneficiarii. La ce riscuri suntem supuşi zilnic fără ca noi măcar să bănuim şi cum cresc acestea acum, pe perioada vacanţei de vară. Ce-i drept, ei trebuie să fie precauţi, dar nici să cadă în derizoriu. Din informările pe care le-au prezentat public reiese că forţele de ordine vor avea o atenţie sporită asupra aglomerărilor produse de evenimentele religioase unde, am reţinut din nota poliţiei, infractorii sunt voiajori, iar victimele turişti. Aici am răsuflat uşurată – noi sucevenii suntem localnici, deci feriţi. Cât despre moaşte, sărbători şi procesiuni, iată nu ne păzesc de hoţi, avem deci nevoie de efectivele de poliţişti, jandarmi, et caetera. De asemenea, în vizorul celor care veghează sunt zonele de picnic din apropierea pădurilor. Nu mi-a fost clar dacă ne păzesc de un eventual pericol de foc sau vor interzice manelele la maximum la radiocasetofonul maşinii. Mi-a atras atenţia în mod special şi vigilenţa forţelor de ordine sucevene în contextul internaţional. Ele nu neglijează atentatele teroriste din Franţa, Belgia şi acum, Turcia, dimpotrivă veghează şi sunt pe fază, în caz de ceva. Dacă e posibil pe „Ataturk”, o fi posibil şi pe „Ştefan cel Mare”. Cel mai tare, însă, mi-a plăcut capacitatea lor de a se adapta imediat la realitatea momentului. Poliţiştii, jandarmii şi pompierii militari ţin cont în aceste zile inclusiv de... Campionatul European de Fotbal 2016. Într-adevăr, meciurile au loc în Franţa, la mii de kilometri depărtare, iar reprezentativa ţării noastre a părăsit demult competiţia, dar ce contează? Pericolul planează în timp ce ei veghează. A transmis şeful ISU că subalternii săi observă cu interes şi atenţie maximă unităţile de alimentaţie publică în care s-ar putea aduna cu ocazia meciurilor de fotbal cetăţeni într-o atmosferă euforică, unde, probabil, cine ştie la ce s-ar putea ajunge. Orice e posibil, mai ales că totul a decurs imprevizibil, una era dacă ştiam că joacă Anglia, Spania, alta e să vezi acolo Islanda. Mai bine suflăm şi-n iaurt. Dacă e musai să ne întâlnim lunar în Colegiul Prefectural, trebuie să găsim şi un subiect de discuţie! Serios!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vigilenţi, prevăzători şi pe fază.
 Vizualizări articol: 2117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Vigilenţi, prevăzători şi pe fază4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptură muruită                     Este una dintre cele mai simple versiuni pentru marinarea cărnii într-o pastă de condimente cu ulei, dar gustul final este... Citeşte