Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iul 2016 - Anul XXI, nr. 153 (6266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Controlul Ministerului Sănătăţii la Ambulanţa Suceava s-a lăsat cu plângeri penale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultatul verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava în perioada 18- 22 aprilie a.c. a fost ieri dat publicităţii.

Un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii arată că raportul Corpului de Control consemnează că în urma verificărilor s-a constatat trecerea nelegală din proprietatea statului în proprietatea privată a municipiului Suceava a terenului aferent sediului administrativ pe care îl ocupă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava. ”Constatarea datează încă din luna octombrie 2014, în urma unui control efectuat atunci, când s-a dispus remedierea acestei situaţii. Acţiunea de control desfăşurată în aprilie arată însă că nu au fost îndeplinite măsurile dispuse. Mai mult, în luna noiembrie 2014, SAJ a cerut printr-o adresă către Primăria municipiului Suceava sprijin şi pentru trecerea clădirii sediului administrativ în domeniul public sau privat al municipiului Suceava. Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava pentru posibile fapte de natură penală în acest caz”, se precizează în comunicat.

 

Ministerul a sesizat Parchetul şi în privinţa concursurilor pentru posturi şi a casării unor mijloace fixe

După controlul efectuat la SAJ Suceava, Corpul de Control a mai sesizat Parchetul şi în alte două probleme. Una ţine de modalitatea de organizare a unor concursuri de ocupare de posturi în cadrul SAJ, iar cealaltă ţine de casarea unor mijloace fixe.

Din echipa de control au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Departamentului de Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Acţiunea de control a vizat activitatea fostului director al SAJ Suceava dr. Daniel Martiniuc, care a ocupat această funcţie în ultimii 24 de ani, până în data de 5 martie a.c., când s-a pensionat.

Actualul director interimar, dr. Alexandru Lăzăreanu, ne-a declarat, ieri, că încă nu a văzut raportul Corpului de Control deoarece este plecat din localitate, la o acţiune a serviciilor de urgenţă organizată la nivel naţional. ”Nu pot să fac nici un comentariu, nu am citit raportul. Pot să fac o adresă către Consiliul Local Suceava în privinţa terenului, dar nu poate impune nimeni consilierilor cum să voteze”, a spus dr. Lăzăreanu.

Asupra proprietăţii pe terenul pe care este amplasată SAJ au mai fost discuţii şi în trecut. Unul dintre motivele invocate pentru trecerea unei părţi din teren în proprietatea municipalităţii a fost acela că SAJ a fost tot timpul în criză de bani, astfel încât pentru amenajarea unui garaj pentru ambulanţe şi a altor dotări neapărat necesare, Primăria sau Consiliul Judeţean nu ar putea contribui financiar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controlul Ministerului Sănătăţii la Ambulanţa Suceava s-a lăsat cu plângeri penale.
 Vizualizări articol: 5199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Controlul Ministerului Sănătăţii la Ambulanţa Suceava s-a lăsat cu plângeri penale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei