Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2016 - Anul XXI, nr. 135 (6248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lipsă de reacţie

Primăria Suceava, amendată de Poliţie după accidentul în care un camion cu lemne s-a răsturnat în Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Suceava a încasat o amendă de 2.625 de lei după accidentul petrecut miercuri pe strada Cuza Vodă din cartierul Burdujeni, când un camion încărcat cu lemne s-a răsturnat la marginea drumului. Sancţiunea contravenţională a fost aplicată de Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Suceava, primăria fiind amendată în calitate de administrator al drumului, sub acuzaţia că nu a intervenit pentru a degaja obstacolele constând în maşina răsturnată şi materialul lemnos de pe suprafaţa carosabilă şi trotuar.

 

Cum s-a petrecut accidentul

Miercuri, în jurul orei 10.50, un tânăr în vârstă de 32 de ani, aflat la volanul unui autocamion IVECO, cu semiremorcă, care transporta material lemnos, circula pe strada Cuza Vodă 1, dinspre zona Torino. Ajuns în curba strânsă la stânga de la intersecţia cu strada Plevnei, în apropiere de punctul de lucru al primăriei din Burdujeni, camionul a fost scăpat de sub control şi s-a răsturnat pe partea dreaptă. Încărcătura s-a prăbuşit pe carosabil, pe trotuar şi în curtea unui localnic, unde a făcut praf gardul. Din fericire, în urma accidentului nu au fost victime.

Din ancheta poliţiştilor rutieri rezultă că şoferul a intrat cu viteză neadaptată în curba la stânga, camionul a intrat în balans, iar accidentul a devenit iminent.

Şoferul a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

 

Poliţiştii au dat trei amenzi: una şoferului, una firmei şi una administratorului drumului 

În urma accidentului poliţiştii au aplicat nu mai puţin de trei amenzi. Una şoferului, pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, una firmei pentru care lucra, pentru că autoutilitara nu era asigurată pentru pagube produse terţilor prin accidente rutiere, în timp ce a treia amendă a fost pentru administratorul drumului. Amenda de  2.625 de lei aplicată Primăriei municipiului Suceava (21 de puncte de amendă) a fost dată în baza OUG 195/2002, care sancţionează, la articolul 105, punctul 4, „neasigurarea stării de viabilitate a părţii carosabile potrivit standardelor în vigoare, precum şi neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă”.

De precizat că poliţiştii rutieri au aplicat amenda minimă prevăzută de lege pentru această abatere.

Nemulţumirea poliţiştilor a fost legată de faptul că administratorul drumului nu a trimis la timp util nici un fel de mijloace de intervenţie, pompierii, de exemplu, fiind nevoiţi să adune nisip dintre blocurile din apropiere pentru a putea anihila scurgerile de motorină.

 

Pericol în trafic: Pubele de gunoi în drum, în curbă strânsă

O altă problemă pe care am remarcat-o la locul acestui accident este că mai multe pubele de gunoi sunt amplasate pe carosabil, lângă trotuar. Acestea reprezintă un pericol pentru siguranţa traficului, cu atât mai mult cu cât sunt dispuse într-o zonă  de curbă strânsă, fără vizibilitate. Oamenii care stau în zonă s-au plâns că atunci când ies cu maşinile dintre blocuri nu au vizibilitate din cauza pubelelor.

Poliţiştii rutieri au constatat şi ei la faţa locului problema şi urmează să stabilească dacă acele pubele au fost puse în drum de reprezentanţii Diasil şi acolo este amplasamentul lor, ori dacă nu cumva au fost mutate în drum de localnici. Dacă prima variantă este cea reală, poliţiştii rutieri urmează să dea o nouă amendă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, amendată de Poliţie după accidentul în care un camion cu lemne s-a răsturnat în Burdujeni.
 Vizualizări articol: 9621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Primăria Suceava, amendată de Poliţie după accidentul în care un camion cu lemne s-a răsturnat în Burdujeni5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei