Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2016 - Anul XXI, nr. 135 (6248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ziua Eroilor

Ceremonial militar şi religios la Monumentul Eroilor din Cimitirul Pacea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ziua Eroilor României a fost marcată, ieri, în municipiul Suceava printr-un ceremonial militar şi religios organizat la Monumentul Eroilor Români din Cimitirul Pacea. Ca în fiecare an, ceremonialul a început cu intonarea Imnului Naţional, după care un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a celor care au murit pentru apărarea ţării. Au urmat depunerile de coroane de flori. Veterani de război, cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi grupuri de elevi au depus coroane de flori, atât la impozantul monument al eroilor, cât şi la mormintele din jurul acestuia, o parte morminte ale unor eroi cunoscuţi, altele ale unor eroi necunoscuţi.

Cel mai aşteptat moment a fost cel al ceremonialului militar, defilarea trupelor prin faţa oficialităţilor locale şi a publicului. Trupele au fost acompaniate ca de fiecare dată de Fanfara Primăriei municipiului Suceava.

Ceremonialul militar a fost organizat de Centrul Militar Judeţean Suceava, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Colegiul Naţional Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi Primăria municipiului Suceava.

La eveniment au participat numeroase oficialităţi, de la primarul Ion Lungu, viceprimarii acestuia, prefectul Sucevei, Constantin Harasim, deputatul Ioan Balan, şeful Jandarmeriei, locotenent colonelul Marian Lungu, comisarul-şef Dorel Aicoboae, adjunct la comanda Poliţiei Judeţene, şi colonelul Dan Hoffman, prim-adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceremonial militar şi religios la Monumentul Eroilor din Cimitirul Pacea.
 Vizualizări articol: 2426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ceremonial militar şi religios la Monumentul Eroilor din Cimitirul Pacea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei