Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2016 - Anul XXI, nr. 135 (6248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce au de ascuns?

Deranj mare printre maxi-taximetriştii suceveni, care au părăsit traseele după un control al Poliţiei Rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care circulă cu mijloacele de transport în comun au avut parte, ieri dimineaţă, de neplăcuta surpriză de a nu se putea urca în  nici un microbuz maxi-taxi. Maşinile pur şi simplu au dispărut de pe trasee, iar spre prânz situaţia nu era prea mult schimbată. Pe trasee circulau doar câteva maşini, cu mult sub numărul dintr-o zi obişnuită. Această dispariţie a microbuzelor din trafic are şi o explicaţie: cu o seară înainte, miercuri, echipaje de la Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Suceava au ieşit în trafic, la control, vizând cu precădere microbuzele.

Controlul de miercuri s-a finalizat cu aplicarea mai multor amenzi şi cu ridicarea plăcuţelor de înmatriculare a două microbuze care nu aveau licenţă. Cele două microbuze au fost urcate pe platformă şi duse la sediul Poliţiei. Firma în cauză a încasat două amenzi de 9.000 de lei, iar microbuzele au fost imobilizate la sediul Poliţiei, unde pot fi reţinute până la 6 luni de zile. 

 

Un şofer de maxi-taxi a accidentat un pieton, l-a urcat în maşină şi a plecat

Această acţiune, care, din informaţiile pe care le avem, va continua, vine la câteva zile după ce un microbuz maxi-taxi a fost implicat într-un accident cu fugă de la locul faptei. Vinerea trecută, un microbuz a accidentat un bărbat pe o trecere de pietoni de pe Calea Unirii, în apropiere de staţia IRIC din Burdujeni. Şi mai grav a fost ce a urmat. Conform martorilor oculari audiaţi de poliţişti, pasagerii au fost coborâţi din maşină, iar şoferul, ajutat de încă o persoană, a urcat pietonul în maşină şi a plecat. Pietonul s-a prezentat la spital a doua zi, acuzând leziunile suferite în urma accidentului.

Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunile de părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă.

Nici microbuzul implicat în acest accident nu avea licenţă corespunzătoare traseului pe care circula. De aici au pornit verificări amănunţite care s-au concretizat cu acţiunea de control de miercuri seară.

 

Trafic fluidizat, staţii libere şi flux mai mare de călători – efectul lipsei maxi-taxiurilor

Dispariţia subită a maxi-taxiurilor de pe străzile Sucevei, joi dimineaţă,  a fost resimţită de suceveni pe mai multe planuri.

Pe de o parte, traficul rutier a fost mult fluidizat, lipsa zecilor de microbuze de maxi-taxi ducând la valori de trafic mai reduse, dar mai ales la o fluenţă mult mai mare a circulaţiei, în condiţiile în care staţiile de autobuze şi banda de trafic adiacentă nu au mai fost blocate cu microbuze, aşa cum se întâmplă zi de zi.

În aceste condiţii, nici autobuzele şi microbuzele TPL nu au mai fost nevoite să oprească în stradă, blocând o bandă de circulaţie, pentru a prelua călătorii din staţii.

„Am avut o zi incredibilă, aşa cum nu a mai fost în ultimii 10 ani. Chiar dacă a fost sărbătoare, când traficul este de regulă mult mai aglomerat, am putut circula normal, să tragem în staţii pentru a prelua călătorii şi s-a redus şi timpul de parcurgere a traseului”, a povestit unul dintre şoferii care s-au aflat ieri la volanul autobuzelor TPL.

Pe de altă parte, fluxul de călători care a circulat cu autobuzele şi microbuzele societăţii de transport public local a fost mult mai mare decât în celelalte zile, fiind clar faptul că, pentru a face faţă necesităţilor este necesar un număr mai mare de autobuze şi microbuze.

În prezent TPL are în dotare 33 de autobuze Irisbus - Iveco şi şapte microbuze (cinci Karsan Jest şi două Otokar), la care se vor mai adăuga de luna aceasta încă cinci microbuze precum cele luate anul trecut, pentru înlocuirea vechilor maxi-taxi. Printr-un proiect european, Primăria Suceava va aduce anul viitor aproximativ 40 de autobuze electrice.

 

Contractul pentru transportul complementar de persoane, prelungit până la finele anului

„Sperietura” maxi-taximetriştilor din Suceava, care i-a determinat să nu iasă deloc pe trasee, cel puţin în prima parte a zilei de joi, se datorează parţial şi unei probleme tehnice, care a făcut ca aceştia să nu poată face dovada deţinerii unei licenţe valabile de transport persoane în municipiul Suceava.

Licenţele de transport public complementar pe care le deţineau cele patru companii care au încheiat contracte cu municipalitatea suceveană, pentru 5 trasee secundare, au expirat în data de 3 iunie.

În şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii mai a fost aprobată prelungirea contractului de delegare a gestiunii transportului complementar de persoane, astfel încât au dreptul să presteze această activitate până la 31 decembrie 2016.

Numai că, din motive greu de înţeles, transportatorii nu au mai mers la primărie să îşi ridice noile licenţe, până când au fost prinşi cu „mâţa-n sac” de Poliţia Rutieră.

Pentru asigurarea transportului public complementar municipalitatea suceveană a scos la licitaţie 5 trasee secundare, care au fost adjudecate de firmele Trans DMV Europa SRL - traseele 6 şi 15, Euro Tip SRL - traseul 9, SC Sory&Nel SRL - traseul 12, SC Family SRL - traseul 13, acestea plătind o redevenţă de aproximativ 1.000 de lei lunar pentru fiecare mijloc de transport licenţiat şi care iese pe traseu.

În mod surprinzător, pe străzile Sucevei nu au fost vizibile ieri nici multe din microbuzele care asigură transportul pe trasee intrajudeţene, autorizate de Consiliul Judeţean, motivele acestora de a „sta în umbră” fiind neclare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deranj mare printre maxi-taximetriştii suceveni, care au părăsit traseele după un control al Poliţiei Rutiere.
 Vizualizări articol: 11001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Deranj mare printre maxi-taximetriştii suceveni, care au părăsit traseele după un control al Poliţiei Rutiere5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei