Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2016 - Anul XXI, nr. 135 (6248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spectacol

„Jocurile copilăriei”, serbarea elevilor Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pentru a celebra cel mai frumos “anotimp” al vieţii - copilăria, la începutul acestei săptămâni, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava au pregătit o nouă serbare în cadrul căreia, rând pe rând, au evoluat cântăreţi, dansatori de tango, menuet sau folclor, instrumentişti talentaţi şi chiar căluşari sau personaje din cărţile de poveşti. 

Micii artişti au fost autorii unei poveşti parfumate cu arome de flori de primăvară, ai unui spectacol vesel, un joc al copilăriei, cu bucurie, emoţii, prin care au dorit să transmită mesajul lor: „We are the world, we are the children”.

De asemenea, în cadrul spectacolului, conducerea şcolii i-a evidenţiat pe cei mai eminenţi elevi ai şcolii, care în acest an şcolar s-au remarcat prin rezultate frumoase la olimpiade şi concursuri. 48 de elevi de la clasele IV- VIII au fost premiaţi, Ana Boicu şi Rafael Barac fiind evidenţiaţi pentru calificarea în cadrul olimpiadelor naţionale de Limba română, respectiv Educaţie tehnologică.

 

„Jocurile copilăriei”

Părinţi, bunici şi profesori au umplut sala de spectacol a Casei de Cultură, curioşi să vadă cu ce îi vor surprinde micii artişti.

Elevii claselor a III-a au pregătit un dans al păpuşilor, coordonaţi fiind de prof. Ştefania Domunco, un moment muzical intitulat „Vrem bomboane”, sub îndrumarea prof. Maria Ienache, dans menuet (prof. Dana Motrescu), un moment de voce şi chitară „Two funny rabbits”, pregătit de prof. Dan Chihan.

Desigur, la reuşita momentelor micuţilor au contribuit şi costumele alese cu grijă, colorate şi spectaculoase, adaptate specificului fiecărui moment, sau recuzita extrem de inspirată, bogată şi creativă.

Totodată, instrumentişti excepţionali au urcat pe scena de spectacol: Mateo Rusu a interpretat la pian „Preludiu de Bach” (prof. Crenguţa Grosar), tot la pian au performat şi Paul Panait şi Alexandru Pădureţ, la tobe a evoluat Ştefan Avădanei (prof. Tamara Brutaru), „Dana, colega mea” a fost interpretată la chitară de Ştefan Isache (prof. Daniel Aneculăesei), Daniel Ciobanu a cântat tot la chitară, iar cu un duel de chitări electrice s-au prezentat Amalia Georgiana Toma şi prof. Bogdan Luparu.

Clasele a IV-a s-au pregătit cu momente de dans, variate şi spectaculoase: tango, prezentat de clasa a IV-a B (prof. Adina Grigoraş), sau dans ţigănesc (prof. Lucica Găitan), dans grecesc (prof. Ileana Mânican), căluşari (prof. Lucica Găitan).

Secvenţe de folclor stilizat românesc şi internaţional, interferenţe de modern şi tradiţional, au fost aduse în scenă de clasa a V-a A şi C (prof. Ovidiu Vranău şi Mihaela Căpitan) în cadrul a două numere de dans.

Elevi ai claselor a V-a C şi a IV-a B au adus în atenţia publicului un număr de dans sportiv, cu mişcări sigure, precise şi bine sincronizate, o fantezie coregrafică coordonată de prof. Ovidiu Vranău şi Adina Grigoraş. Primite foarte bine de public au fost şi momentele „Evantai" - dans chinezesc, „Bollywood” - dans indian şi street dance, îmbinări armonioase de dans, muzică, costume colorate, expresivitate şi veselie, semn că elevii se simt excelent în lumina reflectoarelor. Cele două numere de dans au fost pregătite de Luminiţa Căşiuneanu, Violeta Vrânceanu, respectiv Lizeta Ducec.

Folclorul a fost bine reprezentat de cântece populare, hore şi desigur, portul specific. „Am venit cu voie bună” a strigat Petra Caraciuc, iar Iulia Rusu a cântat despre „ciobănaşul de la munte cu oiţele cărnute”. Dansurile Pădureţ, Bălăceana şi Dornele au fost pregătite sub îndrumarea prof. Liliana Timofti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Jocurile copilăriei”, serbarea elevilor Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava.
 Vizualizări articol: 3661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Jocurile copilăriei”, serbarea elevilor Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei