Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2016 - Anul XXI, nr. 135 (6248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Allez les jaunes!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iată că a sosit şi prima zi cu fotbal la Europeanul francez. Ne revine nouă onoarea să deschidem balul în compania gazdelor. Să ne bucurăm, aşadar, de această onoare şi s-o apreciem cum se cuvine, întrucât pentru noi s-ar putea să fie singura de la acest turneu final. În rest, să se întoarcă sănătoşi ai noştri, jucători şi spectatori, după cum bine spunea şi colegul de rubrică. Nu am comentat până acum lotul ales de selecţioner, lăsând anume acest moment pentru ziua debutului. Ei bine, poate că e singura competiţie majoră, după mult timp, la care obiecţiile majore nu au avut noimă. Anghel Iordănescu (măcar la început să-i spunem pe nume, după aia va redeveni lesne Tata Puiu!) l-a luat pe Sânmărtean, chiar dacă acesta are o vârstă şi n-o să ducă meciurile lungi şi dese, chiar dacă în ultima vreme e mai obişnuit cu nisipul decât cu iarba. L-a luat şi pe Florin Andone, acceptând în mod logic că acesta are o datorie faţă de club, pe care oricum îl va lăsa să se descurce singur în play-off-ul de promovare. L-a luat şi pe Alibec, cel care din scutierul lui Budescu s-a transformat rapid în cel mai bun atacant din campionatul nostru. Apropo de Budescu, să vedem acum pe cine nu a luat... După ce a fost cerut insistent la echipa naţională în toamnă, când ne apropiasem periculos de o ratare la potou a calificării, acum Budescu nu mai este regretat de nimeni. Practic, s-a autoexclus în intersezon, când s-a transferat în China. Chiar dacă l-am pune pe picior de egalitate cu cei din campionatele arabe, să nu uităm că e totuşi vorba de liga secunda chineză şi nici măcar de-acolo nu veneau veşti încurajatoare despre jocul său. Nu l-a luat pe Tamaş, un fundaş încă bun pentru Liga I, dar care şi-ar fi expus carenţele la nivel european. Nu l-a luat pe Marica, nimic de comentat nici în privinţa asta. În fine, nu l-a luat pe Maxim, iar aici e de discutat, în sensul că există argumente pro şi contra. Într-adevăr, mijlocaşul vine de la o echipă cu nume, a doua sau a treia ca rezonanţă după Napoli şi Fiorentina. Dar aceasta a jucat execrabil şi a retrogradat, iar el nici aşa nu prea prindea echipa. Colac peste pupăză, a pus ucrainenilor un gol în traistă. Cred că abia gafa asta a făcut diferenţa între el şi Chipciu.

Acestea fiind zise, allez les jaunes! Deci les jaunes, galbenii, nu les jeunes, tinerii, că avem un lot matur, ca să nu spunem altfel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Allez les jaunes!.
 Vizualizări articol: 1820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Allez les jaunes!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei