Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2016 - Anul XXI, nr. 120 (6233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie schimbată

Un bărbat cercetat pentru că a lovit un poliţist, arestat de instanţa de apel, după ce iniţial a fost lăsat în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de etnie romă din Berchişeşti cercetat pentru infracţiunea de ultraj, sub acuzaţia că a agresat un poliţist, pe care l-ar fi lovit cu pumnii în zona capului şi l-ar fi trântit la pământ, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de Tribunalul Suceava, decizia fiind definitivă. Decizia Tribunalului, din data de 20 mai, care a admis contestaţia procurorilor, a schimbat hotărârea Judecătoriei Gura Humorului, care stabilise că inculpatul, Gheorghe Ursu, poate fi cercetat în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar.

Pe data de 11 mai,  printr-un apel la 112, Poliţia a fost sesizată de un scandal în cartierul de romi Schinărie din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. La faţa locului s-au deplasat doi poliţişti. Profitând de întuneric, un tânăr s-a apropiat cu o bâtă de lemn de poliţişti şi a încercat să-l lovească pe unul dintre ei. Agentul a parat lovitura şi a încercat, alături de coleg, să-l imobilizeze pe bărbat. În scandal a intervenit şi mama agresorului, care i-a rupt uniforma de serviciu agentului. La scurt timp, unul dintre agenţii de poliţie a fost lovit cu pumnii în zona capului şi a fost trântit la pământ. Agresorul a reuşit să scape din mâinile celor doi poliţişti şi a fugit.

Agentul de poliţie agresat a formulat plângere penală pentru infracţiunea de ultraj, depunând la dosar şi un certificat medico-legal care atestă că a suferit leziuni care necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Gheorghe Ursu a fost prins la trei zile de la agresiune, fiind pus sub acuzare pentru infracţiunea de ultraj de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului. 

 

Semnalul tras de sindicatul agenţilor de poliţie

După ce Judecătoria Gura Humorului a respins propunerea de arestare preventivă a procurorilor, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Biroul Teritorial Suceava, Vasile Grumăzescu, a transmis  un comunicat în care şi-a arătat nemulţumirea şi dezamăgirea faţă de decizia de lăsare în libertate a agresorului. El a avertizat că în astfel de situaţii autoritatea poliţistului este ştirbită: “Ne întrebăm oare cum vor putea poliţiştii să vegheze la siguranţa cetăţenilor, dacă nici Justiţia nu dispune măsuri ferme faţă de agresori în momentul în care atentează la integritatea poliţiştilor? Acest fapt îi încurajează și pe alții să comită astfel de fapte față de organele de poliție întrucât măsura luată este nesemnificativă, transmiţându-se un mesaj injust că ultrajul nu este o faptă  gravă şi, automat, se încurajează fenomenul”, a transmis Vasile Grumăzescu.

Ieri, după decizia de arestare preventivă luată de Tribunalul Suceava, SNAP Suceava a ţinut să transmită un mesaj de apreciere faţă de decizia justiţiei.

Un adevăr este că în multe dosare din trecut pentru infracţiuni de ultraj, agresorii au scăpat cu pedepse blânde, care de multe ori nu au presupus închisoarea cu executare. Pe de altă parte, în ultima perioadă, măsurile restrictive ori condamnările pentru astfel de fapte au devenit mai severe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat cercetat pentru că a lovit un poliţist, arestat de instanţa de apel, după ce iniţial a fost lăsat în libertate.
 Vizualizări articol: 4630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat cercetat pentru că a lovit un poliţist, arestat de instanţa de apel, după ce iniţial a fost lăsat în libertate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei