Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2016 - Anul XXI, nr. 120 (6233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Blestemul Pfeiffer

Pericol public pe strada Narciselor, din cauza craterelor apărute în urma lucrărilor făcute „nemţeşte”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O stradă intens circulată din cartierul Zamca, Narciselor, care face legătura între bulevardul George Enescu şi strada Zămcii, poate fi scena de filmări a unei producţii cinematografice apocaliptice, cu distrugerile provocate de un cutremur sau o cădere de meteoriţi.

Asta deoarece strada pe care se circulă înspre Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, înspre Școala Filadelfia ori către Complexul Zamca şi mănăstirea Zamca este deformată de craterele apărute la finele săptămânii trecute pe mijlocul zonei carosabile, acolo unde au lucrat „nemţeşte” reprezentanţii firmei Pfeiffer, care s-au ocupat de reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare printr-un proiect cu finanţare europeană, al cărui beneficiar final este ACET.

Gropile imense apărute pe stradă, acolo unde ei au săpat un şanţ, pe mijloc, sunt nu doar incomode celor care circulă pe acolo, pe care îi zdruncină din toate încheieturile, dar reprezintă un adevărat pericol public, deoarece, ferindu-se de a se afunda în ele, şoferii riscă să intre în coliziune cu alţi participanţi la traficul rutier sau chiar să piardă controlul autovehiculului, din cauza denivelărilor foarte mari, care pot fi înşelătoare.

„Blestemul Pfeiffer” loveşte din nou, din cauza lucrărilor de mântuială, făcute cu fel de fel de firme subcontractante, care au lucrat cu cea mai ieftină mână de lucru de pe piaţă, pentru a ieşi pe profit, tehnologiile de execuţie fiind ignorate din neştiinţă sau cu intenţie, pentru reducerea costurilor şi a timpului de lucru.

În acest caz, ca şi în multe alte zone din oraş, unde şanţurile săpate pentru conductele de apă-canalizare s-au lăsat la scurt timp după finalizarea lucrărilor, principala cauză este compactarea deficitară a straturilor de nisip şi balast care ar trebui aşezate succesiv şi compactate în mai multe reprize, pentru protejarea conductelor şi stabilizarea terenului, înaintea aducerii străzii la starea iniţială.

Cât de bine au fost făcute acele compactări se vede cu ochiul liber acum, când asfaltul a fost tras în jos, ca într-o gaură creată de deplasarea unor plăci tectonice.

Probleme similare, dar la un nivel mai redus, au fost semnalate şi în zona străzii Tipografiei, unde s-a lucrat tot anul trecut, tot pentru Pfeiffer, dar în cursul zilei de ieri, firma de asfaltări care are contract cu municipalitatea suceveană a intervenit cu un strat de asfalt, pentru acoperirea gropilor apărute tot ca urmare a tasărilor deficitare.

Conducerea municipalităţii sucevene a spus că problema de pe strada Narciselor este de asemeni cunoscută, starea drumurilor fiind continuu monitorizată de inspectorii Serviciului Străzi, din primărie, în scurt timp urmând să se intervină şi acolo, pentru refacerea stratului asfaltic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pericol public pe strada Narciselor, din cauza craterelor apărute în urma lucrărilor făcute „nemţeşte”.
 Vizualizări articol: 5846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Pericol public pe strada Narciselor, din cauza craterelor apărute în urma lucrărilor făcute „nemţeşte”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Traian Vuia trimis de
(24 mai 2016, 12:27:55
Incercati sa circulati si pe banda 1 pe Traian Vuia, dinspre Mopan spre benzinaria Mol si sa veniti cu impresii noi. A inceput sa se lase asfaltul la toate racordurile de apa sau canalizare de pe acolo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei