Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2016 - Anul XXI, nr. 120 (6233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pretenţii

Şeful Inspectoratului Şcolar vrea gradaţie de merit, cu toate că Ministerul Educaţiei nu i-a apreciat activitatea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul transferurilor ilegale în clasa a IX-a care a lovit vara trecută învăţământul sucevean a erodat serios imaginea şefilor Inspectoratului Şcolar Suceava. În consecinţă, Ministerul Educaţiei a taxat erorile echipei manageriale a Inspectoratului Şcolar, activitatea inspectorului general Gheorghe Lazăr fiind mai slab notată. Calificativul aferent activităţii anului şcolar 2014-2015 a fost diminuat de la „Foarte bine” la „Bine”.

Cu un minus serios în portofoliul profesional, Gheorghe Lazăr şi-a depus totuşi în această primăvară dosarul pentru a intra în rândul dascălilor merituoşi, respectiv al beneficiarilor de gradaţie de merit.

Asta cu toate că art. 5 din Metodologia de acordare a gradaţiei de merit specifică faptul că este eligibil pentru acest spor „personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar de stat care în perioada 1 septembrie 2010 - 31 august 2015 are calificativul <Foarte bine> în fiecare an şcolar din perioada evaluată”. De altfel, metodologia stipulează clar condiţiile care trebuie îndeplinite de beneficiarii gradaţiei de merit, respectiv cei cu o activitate profesională deosebită.

Dat fiind faptul că „Bine”-le primit de inspectorul general din partea Ministerului Educaţiei era o pată în CV-ul acestuia, Gheorghe Lazăr a contestat în instanţă calificativul, însă Curtea de Apel Suceava i-a respins acestuia cererea de anulare a evaluării ca fiind neîntemeiată, cu drept de recurs.

Pentru că perioada de evaluare a dosarelor pentru gradaţie s-a încheiat fără ca instanţa să se pronunţe, Gheorghe Lazăr şi-a retras documentaţia de obţinere a acestui spor, potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ, Cezar Anuţei. Gradaţia de merit reprezintă25% din salariul de bază şi este acordată pe o perioadă de cinci ani. Este un bun mod de suplimentare a veniturilor, astfel că, an de an, numărul dascălilor din judeţ care se înscriu la concurs este foarte mare, circa 500-600.

 

Sindicaliştii au fost indignaţi de gestul inspectorului general

Într-una dintre comisiile paritare la care sindicatele din învăţământ au luat parte, Gheorghe Lazăr a confirmat că şi-a depus dosarul pentru gradaţie de merit, juristul instituţiei menţionând că s-a luat în calcul o posibilă hotărâre judecătorească pronunţată în favoarea inspectorului.

Referitor la acest aspect, Gheorghe Şorodoc, vicepreşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), a subliniat că l-a rugat pe Gheorghe Lazăr să se retragă din concursul gradaţiilor de merit dat fiind faptul că încalcă o metodologie în interes personal, cu bună ştiinţă.

„Noi avem hotărâri judecătoreşti definitive care nu sunt puse în aplicare. Argumentul inspectorului general în ceea ce priveşte dosarul pentru gradaţia de merit a fost acela că dumnealui are un dosar pe contencios prin care încearcă să-şi transforme calificativul <Bine> în <Foarte bine>, fără a avea însă o hotărâre. Să înţeleg că dumnealui ia în calcul o posibilă hotărâre judecătorească pronunţată în favoarea lui. Deci o hotărâre probabilă se aplică, dar hotărârile noastre definitive, palpabile nu sunt luate în seamă. Înţelegem că suntem lăsaţi în planul doi şi nu se ţine cont de puterea unei hotărâri judecătoreşti. Hotărârile noastre sunt ignorate, negociate, tergiversate, dar o posibilă hotărâre e luată în seamă”, a declarat Gheorghe Şorodoc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Inspectoratului Şcolar vrea gradaţie de merit, cu toate că Ministerul Educaţiei nu i-a apreciat activitatea.
 Vizualizări articol: 4387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şeful Inspectoratului Şcolar vrea gradaţie de merit, cu toate că Ministerul Educaţiei nu i-a apreciat activitatea5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei