Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2016 - Anul XXI, nr. 120 (6233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Hora Bucovinei 2016, cea mai de succes ediţie în istoria de opt ani a acestui eveniment

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediţia de anul acesta a Horei Bucovinei s-a bucurat de cel mai mare succes în istoria de opt ani a acestui eveniment. Hora Bucovinei a avut loc la finalul săptămânii trecute în fosta tabără Bucşoaia, din oraşul Frasin, iar potrivit organizatorilor, numărul vizitatorilor a fost de peste 40.000. Dacă în urmă cu câţiva ani numărul vizitatorilor era de câteva mii, interesul pentru acest eveniment a crescut vizibil an de an. Tot potrivit organizatorilor, numai în 2015 numărul vizitatorilor a fost în jur de 30.000, anul acesta fiind cu peste 10.000 mai mulţi.

La ediţia de anul acesta, timp de două zile, sucevenii şi turiştii din ţară şi străinătate au putut să cunoască îndeaproape obiceiurile de la stână, Hora Bucovinei fiind un eveniment organizat pentru a marca urcatul oilor la stână. Pentru aceasta, în incinta fostei tabere de la Bucşoaia au fost amplasate mai multe stâne tradiţionale, din zona Humor, Frasin, Fundu Moldovei, Breaza, Vama, precum şi stâna Cooperativei Agricole „Timineanca” din Fundu Moldovei. La toate acestea, cei care au dorit au putut să deguste balmoş, borş de miel, viţel sau miel în smântână, deliciile culinare fiind completate de miei sau viţei la proţap şi de urdă, caş, brânză frământată sau mămăligă cu brânză şi smântână. De asemenea, vizitatorii au putut să admire expoziţia cu cei mai frumoşi câini ciobăneşti din Bucovina, dar şi expoziţii de cai şi de oi, prezentate de crescătorii din judeţul Suceava.

Hora Bucovinei este un eveniment organizat de Consiliul Județean Suceava, în colaborare cu Primăria oraşului Frasin, Direcția Silvică Suceava, Camera de Comerț și Industrie Suceava, Clubul Național Bucovina al crescătorilor şi proprietarilor de câini de rasă Ciobănesc Românesc de Bucovina. Deschiderea oficială a evenimentului a început cu o paradă a gospodarilor din mai multe zone ale judeţului, îmbrăcaţi în costume populare, o paradă a trăsurilor, după care cei prezenţi au putut asista la un maraton de muzică populară, invitaţii speciali fiind Nicolae Furdui Iancu şi Margareta Clipa.

Dintre oficialităţile judeţene, la evenimentul de la finalul săptămânii trecute au participat preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, respectiv Alexandru Rădulescu, deputaţii Ioan Stan, Eugen Bejinariu, Ovidiu Donţu, Neculai Bereanu şi Cezar Cioată, primarul din Frasin, Marinel Bălan, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, precum şi un număr mare de primari din întreg judeţul Suceava. Printre invitaţii la ediţia de anul acesta a Horei Bucovinei s-a numărat şi fostul ministru de Externe Titus Corlăţean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hora Bucovinei 2016, cea mai de succes ediţie în istoria de opt ani a acestui eveniment.
 Vizualizări articol: 5522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Hora Bucovinei 2016, cea mai de succes ediţie în istoria de opt ani a acestui eveniment1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei