Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2016 - Anul XXI, nr. 120 (6233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studentul sucevean

„Cui și cum dăruim dragostea noastră? Iubirea - șansă, binecuvântare și limite”

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) - Filiala Suceava organizează un eveniment în cadrul căruia aproximativ 200 de studenți și elevi ai claselor terminale de liceu se vor aduna, în perioada 27-29 mai, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, pentru a dezbate o temă care oglindește poate cel mai bine frământările lor de astăzi: „Cui și cum dăruim dragostea noastră? Iubirea - șansă, binecuvântare și limite”. Deschiderea programului de activități se va face vineri, 27 mai, în Aula din corpul E a universității, prin cuvântul de bun venit și prin discuțiile de cunoaștere în rândul tinerilor, după care aceștia se vor depărta de mediul universitar pentru o întâlnire duhovnicească la una dintre bisericile din apropiere.

Cele mai multe activități vor avea loc sâmbăta, zi care va începe cu Sfânta Liturghie, urmată de conferința cu părintele Ieremia Berbec, de la Mănăstirea Putna, doctor în matematică la universitatea Berkeley  din California, SUA. Conferința va trata tema iubirii și va fi urmată de două sesiuni de lucru în care grupe de câte 10- 15 tineri, însoțiți de moderatori, vor dezbate, își vor împărtăși experiențe și vor participa la diverse jocuri care să-i ajute să înțeleagă mai bine problematica iubirii, cu bucuriile și limitele ei. O curiozitate pentru participanți va fi „Studentul sucevean bound”, o experiență cel puțin interesantă, în care membrii echipelor se vor întrece în a răspunde cu rapiditate provocărilor propuse, menite să formeze personalitatea acestora, să le dezvolte abilități de lucru în echipă și să le ofere un timp pe care să-l petreacă într-un mod plăcut, alături de noi prieteni. Bucuria și energia tinereții vor fi exprimate și prin drumeții la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului, dar și prin cântece, momente Karaoke sau concursuri de eseuri și desen. Duminica se va participa la Sfânta Liturghie, după masa de prânz urmând și un moment artistic al participanților, fiecare având posibilitatea să  ia parte la el, pregătind un scurt program (cântece, scenete,poezii). Evenimentul se va încheia prin formularea unor concluzii, împărtășirea trăirilor din aceste zile și cuvântul de bun rămas, duminică, în jurul orei 15:00. Prin acest program, ASCOR Suceava își propune să încurajeze comunicarea dintre elevi și studenți care împărtășesc aceleași valori, să susțină activitățile în echipă, să răspundă (cu ajutorul moderatorilor) la întrebările și nevoile tinerilor de astăzi, să ofere elevilor posibilitatea de a cunoaște Universitatea „Ștefan cel Mare” și-cel mai important- să organizeze o întâlnire constructivă, într-un cadru stimulativ pentru educația tinerilor într-o manieră nonformală, pentru devenirea lor morală și spirituală. (Conducerea ASCOR, Filiala Suceava)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cui și cum dăruim dragostea noastră? Iubirea - șansă, binecuvântare și limite”.
 Vizualizări articol: 1641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Cui și cum dăruim dragostea noastră? Iubirea - șansă, binecuvântare și limite”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei