Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2016 - Anul XXI, nr. 86 (6199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri restrictive

A fost dat afară cu Poliţia din casa concubinei şi i s-a interzis să se apropie de ea la mai puţin de 50 de metri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ care şi-a bătut concubina alături de care trăia de 10 ani, iar apoi a ameninţat-o de mai multe ori că o va omorî, a fost scos din casa acesteia cu ajutorul poliţiştilor. Măsura a fost luată în baza unei hotărâri a Judecătoriei Rădăuţi în care se mai stipulează şi faptul că Ionel Barnea, din Dorneşti, nu are voie să se apropie la o distanţă mai mică de 50 de metri de femeie.

Deşi trăiau împreună de ani buni, cei doi nu au avut probleme deosebite până de curând. Pe 27 martie 2016, lucrurile s-au schimbat radical.

„În jurul orei 19.00, după ce m-am întors de la biserică, numai ce am apucat să intru în casă şi am fost lovită puternic de către concubin în partea stângă a feţei. M-am dezechilibrat, m-am aşezat pe un scaun din apropiere, iar pârâtul a pus mâna pe un cuţit de pe masă ameninţându-mă că dacă scot un cuvânt <îmi scoate maţele>, moment în care m-am speriat foarte tare şi am stat nemişcată în timp ce acesta s-a aşezat pe patul din aceeaşi cameră şi a început să se uite la televizor. Era seară şi mi-a fost frică să fug din casă în acel moment pentru a căuta ajutor. Am stat foarte speriată şi am aşteptat să treacă noaptea”, a menţionat femeia în plângerea depusă atât la Poliţia Dorneşti, cât şi în sesizarea de la Judecătoria Rădăuţi.

Ziua următoare femeia a mers şi s-a internat la Spitalul Municipal Rădăuţi, iar în cele 7 zile cât a stat acolo a primit numeroase telefoane din partea lui Ionel Barnea. Bărbatul i-a cerut concubinei să se împace, în caz contrar ameninţând că o omoară şi că îi dă foc la casă.

Pe 4 aprilie, femeia s-a externat, iar la ieşirea din spital a fost aşteptată de fiică şi ginere, împreună cu care a mers la Poliţia Dorneşti, unde a depus plângere penală împotriva lui Ionel Barnea. Ulterior, femeia a locuit la o rudă din Suceava.

 

A sărit cu toporul la poliţiştii care au venit să-l ducă la Spitalul de Psihiatrie

În baza plângerii depuse, patru poliţişti s-au deplasat la domiciliul lui Ionel Barnea pentru a discuta cu acesta. În primă fază, bărbatul i-a ameninţat pe poliţişti şi a sărit la aceştia cu toporul, motiv pentru care a doua descindere a fost mai amplă. Echipajul format din patru poliţişti a reuşit să-l imobilizeze pe Ionel Barnea, iar după ce aceştia l-au încătuşat, l-au dus la Spitalul de Psihiatrie din Rădăuţi, unde a fost internat timp de 12 ore. 

După ce i s-a permis să părăsească Spitalul de Psihiatrie din Rădăuţi, bărbatul a revenit la locuinţa concubinei, unde a stat în ultimii 10 ani, dar de această dată şederea sa a fost de scurtă durată. Vineri, 8 aprilie, în baza deciziei Judecătoriei Rădăuţi, poliţiştii au descins din nou şi l-au evacuat pe Ionel Barnea.

„Îmi este efectiv frică pentru viaţa mea, mai ales că mi-a adus grave ameninţări cu moartea, şi nu o dată sau de două ori, ci în nenumărate cazuri. Mi-a spus, printre altele, că dacă nu m-a lovit cu toporul până acum, o să facă acest lucru”, a povestit femeia.

Mihai Ştreangă, avocatul care o reprezintă pe femeia din Dorneşti, speră ca ordinul de protecţie emis de Judecătoria Rădăuţi să fie doar un prim pas spre normalitate.

„Sper ca această procedură de urgenţă să dea din ce în ce mai mult curaj şi încredere persoanelor tratate cu violenţă în mediul familial, cu precădere femeilor şi copiilor. Violenţa trebuie stopată înainte de a produce efecte dintre cele mai grave, inclusiv pierdere de vieţi omeneşti”, a arătat avocatul Mihai Ştreangă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost dat afară cu Poliţia din casa concubinei şi i s-a interzis să se apropie de ea la mai puţin de 50 de metri.
 Vizualizări articol: 3188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A fost dat afară cu Poliţia din casa concubinei şi i s-a interzis să se apropie de ea la mai puţin de 50 de metri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute Există sute, dacă nu chiar mii de reţete după care pot fi pregătite roşii umplute. Indiferent de cea aleasă, preparatul este uşor de făcut, rapid, arată bine şi este gustos.Avem nevoie de:6 roşii medii, bine coapte, 6 linguri rase de... Citeşte