Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2016 - Anul XXI, nr. 86 (6199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă în curs

Sinuciderea elevului militar - o dramă care ridică multe semne de întrebare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şocantul caz al tânărului în vârstă de 17 ani, care a fost găsit spânzurat sâmbăta trecută în incinta Colegiului Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde era elev-militar în clasa a XI-a, naşte multe semne de întrebare, legate de cum s-a putut întâmpla o asemenea nenorocire într-o unitate militară. Andrei Butu era originar dintr-o comună din judeţul Bacău, iar colegii au relatat că era abătut în ultima perioadă. Unele voci au relatat că acesta pierduse bani la un joc de noroc, însă colegii au povestit că problema reală era alta: tânărul nu se adaptase la regimul militar strict şi era depresiv din cauza rezultatelor nu foarte bune la unele materii.

 

Semnele de întrebare ridicate de părintele unui elev

Părintele unui elev de la această şcoală, care a dorit să rămână anonim, ne-a transmis o serie de acuzaţii foarte grave, legate de cadre didactice şi cadre militare de la Colegiul Militar Liceal din Câmpulung Moldovenesc. Cum acuzaţiile nu sunt asumate, nu vom intra în foarte multe detalii, însă important este ca aceste presupuse probleme să fie sesizate, pentru a fi analizate de procurorul militar care anchetează acest caz.

Părintele care a dorit să rămână anonim a acuzat lipsa de profesionalism şi de tact a unor cadre ale colegiului. El a arătat că problemele la învăţătură, pe care le au mulţi elevi, sunt accentuate de pedepsele aspre aplicate pe linie militară, mustrările în careul unităţii de învăţământ, de faţă cu toţi elevii, fiind la ordinea zilei.

Părintele a mai semnalat că rolul psihologului şi al şedinţelor de consiliere psihologică este minimalizat total la Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din municipiul Câmpulung Moldovenesc, copiii cu probleme neavând curaj să apeleze la un astfel de ajutor.

 

Tânărul a lăsat un bilet de adio

Bineînţeles că este foarte greu ca cineva să fie acuzat de moartea acestui tânăr, însă se naşte totuşi întrebarea cum de s-a putut ajunge la o asemenea tragedie. Sâmbătă seara, tânărul a ieşit din camera în care era cazat cu un cuţit, un cablu de la prelungitor şi un bilet de adio, care i-a fost găsit ulterior în buzunar. El s-a deplasat în spatele poligonului de tragere, unde şi-a pus capăt zilelor. Biletul de adio care a ajuns în posesia anchetatorilor ar putea aduce lămuriri cu privire la trauma psihică a tânărului şi dacă acesta a avut de reproşat ceva cuiva, în ceasul în care a decis că nu mai vrea să trăiască.

 

Conducerea colegiului îşi exprimă regretul nespus pentru cele întâmplate: “Nu avea probleme şcolare deosebite”

Reporterii Monitorului de Suceava au încercat, ieri, să-l contacteze pe colonelul dr. Teofil Ispas, comandantul colegiului, pentru a-şi exprima un punct de vedere referitor la această tragedie. Am fost îndrumaţi către ofiţerul de relaţii publice Elena Jora, care, după ce ne-a ascultat, a precizat că va reveni cu un comunicat de presă.

Prezentăm integral comunicatul în rândurile ce urmează, cu precizarea că acesta nu aduce prea multe lămuriri: “Un elev de la Colegiul Naţional Militar <Ştefan cel Mare> din Câmpulung Moldovenesc a fost găsit mort de către ofiţerul de serviciu sâmbătă, 9 aprilie, în jurul orei 19.30. Andrei Butu era elev în clasa a XI-a şi avea 17 ani. Nu avea probleme şcolare deosebite. Cazul este investigat de către o echipă condusă de un procuror militar de pe lângă Parchetul Militar Iaşi.
Comanda unităţii regretă nespus cele întâmplate şi este alături de familia elevului.”

Andrei Butu a intrat la şcoala militară din Câmpulung Moldovenesc în urma unui examen pe care l-a susţinut în vara anului 2013. La vremea respectivă tânărul era evidenţiat de presa băcăuană ca unul dintre elevii buni care au reuşit să intre la şcoala militară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sinuciderea elevului militar - o dramă care ridică multe semne de întrebare.
 Vizualizări articol: 9299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 9 voturi
Sinuciderea elevului militar - o dramă care ridică multe semne de întrebare2.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute Există sute, dacă nu chiar mii de reţete după care pot fi pregătite roşii umplute. Indiferent de cea aleasă, preparatul este uşor de făcut, rapid, arată bine şi este gustos.Avem nevoie de:6 roşii medii, bine coapte, 6 linguri rase de... Citeşte