Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2016 - Anul XXI, nr. 86 (6199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Război între instituţii

Agenţia Domeniilor Statului, somată cu evacuarea forţată de o altă instituţie a Statului Român

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Domeniilor Statului (ADS), reprezentanţa teritorială Suceava, a primit zilele trecute o somaţie cu titlu de ultimatum, prin care Direcţia Agricolă Suceava, în calitate de proprietar al spaţiului în care funcţionează ADS, anunţă că va proceda la eliberarea forţată a biroului instituţiei, în intervalul 12-14 aprilie. Începând de astăzi, aşadar, ADS ar urma să fie evacuată, conform hârtiei oficiale transmise între instituţii „eliberarea forţată” urmând a se face în prezenţa unui delegat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Somaţia a fost semnată de directorul executiv al Direcţiei Agricole Suceava, Vasile Irinel Costan. 

 

Reprezentantul ADS acuză că este supus la şicane pentru că a sesizat emiterea ilegală a unui titlu de proprietate

Gheorghe Ciubotaru, reprezentantul ADS în Suceava, este revoltat de această situaţie, în condiţiile în care ocupă spaţiul din incinta Direcţiei Agricole Suceava în baza unui contract de comodat semnat în 2010, care a rămas oficial în vigoare. El a primit deja patru somaţii privind eliberarea spaţiului, prima în mai 2014.

Gheorghe Ciubotaru a explicat de ce nu a respectat nici una din somaţii: „De fiecare dată, mi s-a transmis că acel contract din 2010 a fost reziliat, fără însă a se preciza de ce. Ori, potrivit articolului 11 din contractul de comodat, se poate cere rezilierea contractului în caz de nerespectare a unei obligaţii. Direcţia Agricolă nu a venit în nici un moment cu ceva concret, respectiv obligaţia pe care am încălcat-o.”

Gheorghe Ciubotaru spune că aceste şicane au şi o explicaţie.

În calitate de reprezentant al ADS Suceava acesta se luptă, din 2014, pentru a obţine anularea unui titlu de proprietate emis de Comisia Locală de Fond Funciar din Liteni, cu privire la o suprafaţă de teren agricol şi păşune care se suprapune peste un teren al ADS Suceava. Unul dintre membrii comisiei locale este tatăl actualului director al Direcţiei Agricole Suceava, Vasile Irinel Costan.

„Imediat ce am descoperit aceste nereguli am început să primesc aceste somaţii, să mi se sugereze să îmi văd de treaba mea. Eu voi merge mai departe, şi, după ce voi avea toate documentele necesare, voi cere anularea titlului de proprietate, emis ilegal, fără ca cei din comisie să aibă la dispoziţie terenul prin protocol de predare-primire între ADS şi comisia locală de fond funciar”, a declarat Gheorghe Ciubotaru.

 

Ce spune directorul Direcţiei Agricole Suceava

Contactat de Monitorul de Suceava, directorul executiv al Direcţiei Agricole Suceava, Vasile Irinel Costan, a catalogat drept aberaţii acuzaţiile lui Gheorghe Ciubotaru, legate de problema cu titlul de proprietate de la Liteni.

“Când au fost trimise primele somaţii eu nici măcar nu eram director, atunci director era domnul Vasile Schipor. După cum am arătat în somaţia trimisă, spaţiul trebuie eliberat pentru a fi pus la dispoziţie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia Dezvoltare Rurală Autoritate de Management, care are trei oameni ce vor fi mutaţi în acest spaţiu. Realitatea este că domnul Ciubotaru nu vrea să elibereze acest spaţiu, deşi i s-a oferit alternativă, într-o clădire a Staţiunii de Cercetări Agricole”, a declarat Costan.

Acesta a spus că acel contract de comodat din 2010, pentru spaţiul în care se află ADS de atunci, a fost scris „pe genunchi” de şeful de atunci al Direcţiei Agricole Suceava, în sensul că ADS nu are nici un fel de obligaţii financiare. Costan spune că acel contract este nul de drept.

 

Reprezentantul ADS spune că dacă se va trece la evacuare va suna la 112

De cealaltă parte, Gheorghe Ciubotaru a arătat că acel contract din 2010 poate fi anulat doar de o instanţă de judecată, şi nu când decide directorul Direcţiei Agricole Suceava.

El a mai spus că, dacă astăzi sau în zilele următoare se va încerca evacuarea spaţiului, va suna la 112 şi va chema poliţia la faţa locului.

“Direcţia Agricolă este pe cale de a comite un abuz prin evacuare forţată, iar dacă se va ajunge la acest fapt voi sesiza autorităţile competente”, a avertizat Gheorghe Ciubotaru.

Agenţia Domeniilor Statului este în subordinea Secretariatului General al Guvernului României şi sub coordonarea tehnică a ministrului Agriculturii.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţia Domeniilor Statului, somată cu evacuarea forţată de o altă instituţie a Statului Român.
 Vizualizări articol: 2267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agenţia Domeniilor Statului, somată cu evacuarea forţată de o altă instituţie a Statului Român0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute Există sute, dacă nu chiar mii de reţete după care pot fi pregătite roşii umplute. Indiferent de cea aleasă, preparatul este uşor de făcut, rapid, arată bine şi este gustos.Avem nevoie de:6 roşii medii, bine coapte, 6 linguri rase de... Citeşte