Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2016 - Anul XXI, nr. 86 (6199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

„Donează o carte”, program al USV pentru copiii din mediul rural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) derulează, în perioada 21 martie – 24 aprilie, proiectul „Donează o carte!”, program demarat în sprijinul copiilor din mediul rural.

Timp de o lună, în spaţiile deschise din USV, vor fi amplasate cutii în care cei care doresc să sprijine proiectul vor putea dona tipărituri: literatură pentru copii, poveşti şi poezii, reviste ştiinţifice care să se adreseze nevoilor de cunoaştere şi dezvoltare ale copiilor de vârstă şcolară mică.

„În urma stagiului de practică pedagogică efectuat de studenţii din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei în zonele rurale din Bazinul Dornelor a rezultat iniţiativa de a răspunde unor nevoi constatate în şcolile vizitate. Graţie dialogului stabilit cu profesorii şi cu elevii s-a identificat nevoia de informare şi cunoaştere, determinată de posibilităţile reduse la nivelul familiilor şi al şcolilor de a procura materiale care să susţină o educaţie de calitate pentru şcolarii mici”, au transmis iniţiatorii proiectului.

Mesajul transmis de studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei se adresează colegilor lor, studenţi ai facultăţilor USV, care sunt invitaţi să-i ajute pe micii şcolari să trăiască minunata lume a copilăriei, tinerii fiind invitaţi să-şi amintească de propria devenire şi de lumea deschisă prin lectură.

De asemenea, se face apel la nevoia oricărei persoane de a dărui şi de a contribui semnificativ la creşterea cunoaşterii şi bunătăţii în lume.

„Proiectul devine, aşadar, prilej de manifestare a atitudinilor umaniste şi de exersare a cetăţeniei active pentru tinerii studenţi suceveni, fiind în acelaşi timp cadru de sprijin pentru micii şcolari din zonele rurale ale judeţului Suceava”, spun cei implicaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Donează o carte”, program al USV pentru copiii din mediul rural.
 Vizualizări articol: 1560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Donează o carte”, program al USV pentru copiii din mediul rural0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute Există sute, dacă nu chiar mii de reţete după care pot fi pregătite roşii umplute. Indiferent de cea aleasă, preparatul este uşor de făcut, rapid, arată bine şi este gustos.Avem nevoie de:6 roşii medii, bine coapte, 6 linguri rase de... Citeşte