Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2016 - Anul XXI, nr. 85 (6198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Botoşani

Hoţ scăpat printre degete de procurori, care au solicitat tardiv prelungirea arestării preventive

Principalul suspect în cazul spargerii de la Primăria Dersca, din judeţul Botoşani, a revenit în libertate la finele săptămânii trecute, din cauză că procurorii au solicitat tardiv prelungirea arestării preventive.

 Acuzat de tentativă de furt şi arestat preventiv pe 9 martie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce tăia cu flexul seiful primăriei, Cezar Laslovici, de 28 de ani, din satul Găineşti, comuna Slatina, urma să rămână după gratii până la finalizarea anchetei, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi au solicitat prelungirea mandatului de arestare abia pe 4 aprilie. Astfel, cererea lor a fost analizată de instanţă abia pe 7 aprilie, zi în care mandatul a expirat. Deşi completul a admis prelungirea arestului, a urmat contestaţia suceveanului iar vineri, 8 aprilie, magistraţii Tribunalului Botoşani au constatat că solicitarea procurorilor era ieşită din termen. Prin urmare, ei au dispus eliberarea de îndată a suceveanului şi decăderea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi din dreptul de a formula propunere de prelungire a arestării preventive.

Grav este că anchetatorii nu au reuşit să-l prindă şi pe complicele hoţului, care a participat la spargere. Astfel, atacul a avut loc în noaptea de 7 spre 8 martie, când hoţii au forţat un geam de la primărie şi au intrat în clădire, după care s-au pus pe treabă. Cu un flex electric, ei au tăiat un perete lateral al seifului, dar au fost surprinşi în flagrant. În busculada creată, unul dintre ei a reuşit să fugă şi să sară pe un geam. Capturat, Cezar Laslovici a fost reţinut pentru cercetări şi arestat, dar s-a prevalat de dreptul de a nu face declaraţii. Poliţiştii spun că cel mai probabil acesta şi complicele său au venit cu o maşină, care a fost parcată la distanţă pentru a nu atrage atenţia şi cu ajutorul căreia a reuşit să fugă cel de-al doilea suspect.

Suceveanul scăpat de procurori nu este un novice. Tânărul a adunat până acum mai multe condamnări pentru furt.

 

Sebastian GHEORGHIU,
Monitorul de Botoşani 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţ scăpat printre degete de procurori, care au solicitat tardiv prelungirea arestării preventive.
 Vizualizări articol: 1973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoţ scăpat printre degete de procurori, care au solicitat tardiv prelungirea arestării preventive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei