Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2016 - Anul XXI, nr. 85 (6198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   19 imagini |   ø fişiere video

Hai la înverzit!

Voluntari din trei judeţe au plantat 12.000 de arbori la Valea Putnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii au dovedit încă o dată că le pasă de natură şi că ştiu să se mobilizeze pentru o cauză nobilă. Cea de-a cincea campanie de reîmpădurire „Hai la Înverzit!”, organizată de Asociaţia Bucovina Guides şi Direcţia Silvică Suceava, de această dată prin Ocolul Silvic Pojorâta, s-a bucurat de un real succes, aproximativ 300 de voluntari din Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, dar şi din Botoşani, Paşcani şi Iaşi, lucrând cot la cot, în condiţii dificile, pentru a împăduri un versant defrişat.

 

12.000 de brazi şi molizi, pentru reîmpădurirea a trei hectare

Aceştia, ajutaţi de silvicultori, care au fost alături de ei pas cu pas, îndrumându-i cu vorba, dar şi cu fapta, au reuşit să planteze aproape 12.000 de arbori, molizi şi brazi, care, în câţiva ani, vor da un plus de frumuseţe minunatei zone din Valea Putnei, dar vor ajuta şi ca noi toţi să respirăm un aer curat, pădurea fiind „plămânul verde” fără de care nu am putea trăi.

„Intenţionăm ca în toamnă să revenim în această zonă să curăţăm în jurul puieţilor, pentru a ne asigura ca nu vor fi sufocaţi de alte ierburi mai mari. Ar fi minunat să ne mobilizăm la fel, într-un număr mare, să ducem până la capăt procesul început. Mulţumim Ocolului Silvic Pojorâta (Direcţia Silvică Suceava) pentru tot sprijinul acordat. O astfel de acţiune trebuie pregătită cu ceva timp înainte (teren, puieţi, personal etc.), iar acest lucru nu s-ar fi putut realiza fără întreaga echipă a ocolului”, a spus Nicoleta Loghin, reprezentantă a Asociaţiei Bucovina Guides.

 

Numărul voluntarilor, în creştere, de la un an la altul

Spre bucuria organizatorilor, de la an la an numărul participanţilor a crescut,  ceea ce le confirmă faptul că puterea exemplului funcționează. Foarte mulţi şi-au anunţat prezenţa pe pagina de Facebook a comunității „Hai la înverzit”, unde s-au înscris voluntari de toate vârstele.

„S-au înscris voluntari de toate vârstele. Și-au anunțat prezența familii cu copii, cadre didactice cu elevi, grupuri de angajați de la firme private, reprezentanți ai unor asociații venite în echipe, grupul cercetașilor care au fost și anul trecut și ...foarte mulți tineri. Mulți și cu suflete frumoase. Asta ne-a bucurat cel mai mult. Tinerii au început să conștientizeze importanța unor asemenea acțiuni și asta ne dă speranțe că efortul nostru de a reînvia pădurile Bucovinei nu va fi în zadar. Dorința unora de a participa la acțiune i-a determinat să vină indiferent de mijlocul de transport avut la dispoziție. Mulți s-au pornit încă de la ora 5 dimineața cu trenul, doar ca să fie siguri că vor ajunge la timp în zona de plantare. Toți au înțeles importanța acestei acțiuni și cei care au avut posibilitatea s-au echipat de acasă cu uneltele necesare”, a spus Cristina Iacob, unul dintre organizatorii campaniei de reîmpădurire „Hai la Înverzit!”.

 

Exerciţii de „încălzire” în natură

O surpriză plăcută a fost momentul de „încălzire” pregătit de Andrei Doroftei, din echipa Rebrand Your-Self, la care au participat toţi voluntarii, înainte de începerea acțiunii de împădurire. Exerciţiile fizice făcute în aerul curat şi rece, de munte, i-au înviorat pe voluntari, dar i-au şi pregătit pentru efortul fizic pe care urmau să îl depună, plantând cam 40 de arbori de persoană, pe un teren în pantă, situat în zona pârâul Hăului, după cum este cunoscută de localnici.

Acțiunea de sâmbătă dimineaţă nu a durat mai mult de două ore și a lăsat în urmă cea mai tânără pădure din zonă, la care în toamnă voluntarii vor să revină, pentru a o îngriji aşa cum trebuie.

Natura, sensibilă la efortul lor, le-a dat o mână de ajutor, la finalul acţiunii de împădurire venind şi o ploaie zdravănă, numai bună să ajute puieţii de arbori să se prindă, dându-le şansa de a deveni cândva o pădure.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voluntari din trei judeţe au plantat 12.000 de arbori la Valea Putnei.
 Vizualizări articol: 2848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Voluntari din trei judeţe au plantat 12.000 de arbori la Valea Putnei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei