Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2016 - Anul XXI, nr. 83 (6196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Formare europeană pe tema carierei şi angajării tinerilor, în Turcia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei membri ai organizaţiei Institutul Bucovina - Suceava au participat, în perioada 28 martie - 4 aprilie, la activitatea de formare Erasmus Plus KA1 cu tema „Youth are talking about Career and Employment”, dedicată personalului care lucrează cu tinerii. Formarea a avut loc în localitatea Sorgun (Yozgat) din Turcia. Coordonatorii proiectului de mobilitate au fost membrii Asociaţiei SORGED - Turcia, o organizaţie cu multă experienţă în domeniu, având la activ coordonarea a opt proiecte europene numai în ultimii trei ani. La curs s-au reunit 42 de participanţi din 12 organizaţii (din Polonia, Estonia, Lituania, Ungaria, Italia, Spania, Grecia, Bulgaria, Macedonia, România, Cehia şi ţara gazdă - Turcia).

Din partea Institutului Bucovina au participat: profesor Violeta Iacentiuc, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, profesor Manuela Grosu, Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava şi profesor Dana Ţibu, Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava. Scopul acestui proiect a constat în îmbunătăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor formatorilor cu privire la piaţa muncii şi la problema europeană comună a şomajului. Pe parcursul activităţii de formare s-a urmărit furnizarea de servicii de consiliere despre profesii, muncă şi carieră, în scopul facilitării tranziţiei tinerilor de pe băncile şcolii pe piaţa muncii.

De asemenea, s-au avut în vedere şi problemele economice, sociale şi chiar psihologice pe care le pot avea tinerii care nu îşi pot găsi un loc de muncă. Cursul de formare a fost condus în mod profesionist de doi tineri formatori ai Agenţiei Naţionale din Turcia, asigurându-se un proces de învăţare non-formală de calitate, centrat pe obiectivele proiectului. Astfel metodele şi strategiile de lucru s-au concretizat în multe ateliere, discuţii în grup, brainstorming, jocuri de rol, studii de caz, exemple de bune practici oferite de fiecare ţară participantă, seminarii, conferinţe, întâlniri cu factorii de decizie - vizite la municipalitatea din Sorgun şi Universitatea din Yozgat. În timpul formării a avut loc un adevărat schimb de experienţă, din fiecare workshop având de învăţat metode noi şi bune practici pentru a ajuta tinerii în alegerea unei cariere, în dezvoltarea profesională, în a-şi găsi un loc de muncă. Competenţele asimilate au fost recunoscute prin certificate Youthpass.

Profesoara Violeta Iacentiuc, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a concluzionat că proiectul din Turcia „a fost o activitate de formare cu un program foarte dens şi variat, într-un context non-formal, care a adus tuturor multe informaţii noi, metode şi tehnici de gestionare eficientă a problemelor legate de angajarea tinerilor. De asemenea, reunirea a 12 organizaţii europene a condus la stabilirea unor noi contacte şi colaborări pentru viitoare proiecte Erasmus Plus împreună”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Formare europeană pe tema carierei şi angajării tinerilor, în Turcia.
 Vizualizări articol: 1960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Formare europeană pe tema carierei şi angajării tinerilor, în Turcia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei