Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2016 - Anul XXI, nr. 83 (6196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Nesimţire

Spaţiile verzi din Suceava, distruse de ghiolbani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eforturile de înfrumuseţare a municipiului Suceava, prin crearea de spaţii verzi, plantare de flori şi diverse alte lucrări de întreţinere a domeniului public, sunt adeseori zădărnicite de unii dintre noi, care au uitat total de bunul-simţ.

Acesta este şi cazul unor ghiolbani care ţin să epateze, urcându-se cu maşinile de teren pe spaţiile verzi recent amenajate în zona centrală a Sucevei, dar şi prin cartiere, deşi au la dispoziţie o grămadă de locuri unde să parcheze civilizat.

Unul dintre cele mai clare exemple de acest gen este cel al lateralei străzii Nicolae Bălcescu, unde, în faţa unei bănci comerciale, spaţiul verde, proaspăt săpat şi însămânţat cu gazon, peste care a fost montată şi plasă de protecţie, este brăzdat de roţile unei maşini, sau ale unor maşini pentru care spaţiile de parcare de pe stradă ori cele din parcările subterane din imediata apropiere nu au fost de ajuns.

O situaţie asemănătoare este vizibilă şi în faţa Palatului Administrativ, unde spaţiul verde, abia refăcut după ce a fost puternic afectat de lucrările de montare a pavajelor de granit, de anul trecut, poartă urmele trecerii unui şofer „priceput”, căruia locul de parcare special amenajat nu i s-a părut suficient, încât a trecut de bordura înaltă, urcând cu maşina cam un metru mai sus, până s-a afundat în pământ.

Situaţii asemănătoare sunt vizibile şi în alte zone din oraş, unde şoferii au încălecat bordurile, intrând de-a valma pe spaţiile verzi abia amenajate.

Nici pietonii nu s-au dovedit mai prejos, în anumite situaţii aceştia trecând peste zonele recent săpate şi însămânţate cu gazon ori pe care au fost puse flori, chiar de alături, la un pas distanţă, aveau trotuar pe care puteau circula fără a provoca distrugeri.

Situaţii de acest gen sunt vizibile atât în Centru, în faţa magazinului Orange, unde plasa de protecţie pusă peste zonele înierbate este afundată în pământ de urmele paşilor celor care au călcat pe acolo chiar şi când pământul era ud, de parcă nici nu au văzut că există ditamai trotuarul, dar şi în faţa Prefecturii Suceava, de-a lungul arterei principale, pe lateralele străzii, pe bulevardul George Enescu şamd.

Povestea meşterului Manole şi a eforturilor zadarnice de construire a bisericii care noaptea se surpa se repetă şi în zilele noastre, dar la un alt nivel, în care, oricât ar munci o mână de oameni, care au în grijă aceste spaţii verzi, în întreg oraşul, în urmă nu se mai vede mare lucru, câtă vreme alţii vin şi, cu nepăsare ori chiar cu nesimţire, distrug ceea ce s-a făcut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spaţiile verzi din Suceava, distruse de ghiolbani.
 Vizualizări articol: 5342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Spaţiile verzi din Suceava, distruse de ghiolbani3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O situatie care se perpetueaza de ani... trimis de
( 8 apr 2016, 14:52:47
Ca acceptati sau nu, Suceava este un oras murdar cu oamenii ce nu stiu ce inseamna a respecta curatenia. Oras monoton, unde nu-ti vine a te plimba din cauza mizeriei ce te inconjoara. Clujul, spre exemplu, este printre primele doua cele mai frumoase orase din aceasta tara, calitatea vietii e una superioara multor alte orase mari din Romania.
Adevaratii suceveni sunt civilizati si tin la orasul lor, dar ei au ajuns sa fie minoritari.
2.   Comentariu trimis de
( 8 apr 2016, 22:20:05
Dar de spatiul verde din fata Scolii Generale nr. 3 de pe Marasesti ce spuneti ?
Numai urme de pasi ale progeniturilor aduse cu masina. O cucoana chiar facea scandal, ceva de genul: "cine a pus pamantul asta aici sa-mi inglodeze copilul" ?
Binenteles, politia era de fata, dar... la ce masini opresc pentru a-si aduce beizadelele la scoala, iti este frica sa mai spui ceva. Nu stii cine este inauntru, si in zilele noastre un loc de munca este foarte greu de gasit.
Cu alte cuvinte, toata flora si fauna sucevei au reusit sa-si aduca odraslele la mult ravnita scoala, si, in fiecare dimineata ii vezi cum isi descarca descendentii pentru a-i scoli.
Nu conteaza ca stau prin Scheia sau prin Ipotesti, important este ca au prins un loc in clasele bune unde invata "elitele".
Nu conteaza ca ceilalti copii care stau in cartier sunt trimisi pe la Pedagogic (acu' Mihai Eminescu) sau pe la alte scoli.
3.   în zadar trimis de
( 9 apr 2016, 11:06:32
în cartierul B-jeni parcarea pe spațiul verde e un obicei...peste tot unde era un locușor verde acu e plin de mașini...unele societăți și-au mutat parcul auto pe spațiul verde ( ec.În spatele blocului 90 de pe strada Prieteniei!, pe strada Amurgului etc.... cui pasă....comunitarii se plimbă sancțiuni pauză!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei