Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2016 - Anul XXI, nr. 83 (6196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbări

Ore mai multe la şcoală şi noi discipline în orar pentru elevii de gimnaziu, din toamna anului viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei continuă seria reformelor din sistemul de educaţie cu aprobarea unor noi programe şcolare pentru învăţământul gimnazial.

Odată cu adoptarea noului plan-cadru pentru gimnaziu, oficialii de la Bucureşti promit „programe inovative, care să scoată din letargie elevul” şi, foarte important, simplificarea acestor programe. Însă una dintre prevederile noului plan-cadru, care nemulţumeşte profesorii, elevii şi părinţii deopotrivă, este creşterea numărului maxim al orelor de curs de la 30 la 34 în fiecare săptămână. Astfel, elevii de gimnaziu vor studia mai multe materii şi vor sta mai mult la şcoală începând cu anul 2017, anul în care va putea fi implementat noul plan-cadru.

Din planul-cadru aprobat de Ministerul Educaţiei, cu titlu de noutate, mai menţionăm scăderea numărului de ore de Limbă şi literatură română la clasa a V-a de la cinci la patru ore, creşterea numărului de ore de Matematică şi Ştiinte ale naturii, Limba latină se va muta de la clasa a VIII-a la clasa a VII-a, disciplina numindu-se Elemente de limba latină şi cultura romanică. Orele de religie rămân nemodificate: câte una pe săptămână la fiecare clasă gimnazială.

De partea cealaltă, una dintre schimbările aşteptate în şcoli a fost creşterea numărului de ore de educaţie fizică si sport, mesaj ignorat însă de autorii noului plan-cadru.

 

Ce îi aşteaptă pe elevii de gimnaziu începând din 2017

Mai marii din Ministerul Educaţiei au subliniat că noul plan-cadru va schimba foarte mult sistemul de învăţământ românesc. Pe lângă introducerea noii discipline Informatică şi TIC, aceştia au punctat că accentul va fi pus mai mult pe latura practică, „pe competenţe, nu pe conţinuturi”.

La clasa a V-a, Limba română va avea alocate doar patru ore pe săptămână, în loc de cinci, însă va fi introdusă o nouă disciplină: Informatică şi TIC. Potrivit noului plan-cadru, Educaţia socială va intra ca materie obligatorie pe durata celor patru ani. Elevii vor avea o oră pe săptămână, în fiecare an sub o altă denumire, la clasa a V-a Gândire critică şi drepturile copilului, la clasa a VI-a Educaţie interculturală, la clasa a VII-a Educaţie pentru cetăţenie democratică şi la clasa a VIII-a Educaţie economico-financiară.

Tot în clasa a V-a, numărul orelor de studiu al Istoriei creşte la două, faţă de una, cum este în prezent.
La clasa a VI-a se regăseşte noua disciplină Informatică şi TIC, care va figura şi în orarul elevilor de clasa a VII-a.
Şi elevii de la clasa a VIII-a vor studia Informatică şi TIC, dar vor lua şi cursuri de antreprenoriat în cadrul disciplinei Educaţie socială. În cazul materiilor opţionale, numărul orelor de studiu va creşte la un maximum de trei ore pe săptămână în clasa a VII-a şi patru ore pe săptămână în clasa a VIII-a, iar pentru Arte Plastice şi Muzică se vor aloca săptămânal două ore diferite, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ore mai multe la şcoală şi noi discipline în orar pentru elevii de gimnaziu, din toamna anului viitor.
 Vizualizări articol: 3178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Ore mai multe la şcoală şi noi discipline în orar pentru elevii de gimnaziu, din toamna anului viitor2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei