Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2016 - Anul XXI, nr. 83 (6196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

USV

Trupa Fabulinus, la festivalul naţional „Serile teatrului studenţesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trupa de teatru a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava – Fabulinus - va participa, pentru al patrulea an consecutiv, la festivalul naţional „Serile Teatrului Studenţesc”, eveniment care reuneşte an de an sute de tineri pasionaţi de teatru şi tineri actori, atât profesionişti, cât şi amatori.

Cea de-a XVIII-a ediţie a festivalului se va desfăşura în perioada 18-23 aprilie, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava vor intra în cursa pentru premii cu noul lor spectacol, piesa „Harap Alb”,o adaptare a celebrului basm, într-o montare modernă şi cu o audienţă pentru toate vârstele. Prin această adaptare a regizorului Ioan Creţescu s-a încercat îmbinarea noului cu vechiul, urmărind ideea conceptului „texte vechi în haine noi”.

„Evoluţia eroului principal al piesei relevă maturizarea acestuia şi transformarea din băiat în bărbat în urma unor chestiuni ivite de-a lungul călătoriei sale iniţiatice. Ajutorul nesperat venit de la personaje mistice îl fac să îşi ducă scopul până la capăt, piesa terminându-se într-o notă pozitivă, specifică basmului românesc”, anunţă membrii trupei.

Regia artistică, scenografia şi adaptarea sunt semnate de Ioan Creţescu. Distribuţie: Mihai Cerneanu, Ana Gubca, Artiom Ceban, Luminiţa Andruh, Carolina Neagu, Codruţ Brînzei, Cerasela Ciobanu, Artiom Creţ, Lilian Nistor, Andrei Traian, Diana Andrieş, Oana Clim. Lumini - Stelian Cuniţchi, sonorizare - Adrian Crăciunescul, afiş - Anna Moldovan. Fabulinus va participa la secţiunea amatori.

„Vom juca piesa în a patra zi de festival, pe 21 aprilie. Sperăm să ne întoarcem cu premii, dar mai ales cu Premiul pentru cel mai bun spectacol, cel mai important de la categoria noastră. De la prima ediţie la care am participat, acum trei ani, am câştigat acest premiu. Fabulinus este, în prezent, într-un moment în care contabilizează prestaţia noilor membri din trupă, nouă la număr. Acest festival este foarte important pentru ei”, a punctat Adrian Crăciunescul, reprezentant al Trupei de teatru studenţesc Fabulinus.

Acesta a mai precizat că este foarte posibil ca trupa să plece, în luna mai, într-un turneu în Republica Moldova şi Ucraina.

La finele lui 2013, Fabulinus a mai susţinut un turneu de promovare în Republica Moldova şi Ucraina, tinerii studenţi având în program opt spectacole în comunităţile româneşti, aceştia propunându-şi promovarea limbii române în cele două ţări prin mijloace artistice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupa Fabulinus, la festivalul naţional „Serile teatrului studenţesc”.
 Vizualizări articol: 1927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trupa Fabulinus, la festivalul naţional „Serile teatrului studenţesc”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei