Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2016 - Anul XXI, nr. 83 (6196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Angela Zarojanu se suspendă din funcția de la Prefectură în campania electorală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania electorală pentru alegerile locale, care începe oficial luna viitoare, atrage după sine suspendarea funcționarilor publici care candidează sau care se implică activ în acțiunile politice. Angela Zarojanu, consilier în Prefectura Suceava, ne-a declarat, ieri, că pe perioada campaniei electorale se va suspenda din funcția publică de execuție pe care o ocupă la Compartimentul de achiziții din cadrul instituției. Zarojanu a afirmat că intenționează să se implice și să-l sprijine în activitățile de campanie pe candidatul PNL la Primăria Suceava, primarul în funcție, Ion Lungu.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat că încă nu a fost informat oficial despre intenția consilierului Angela Zarojanu și nici despre cazuri similare ale unor alți funcționari publici din instituție.

”Eu am fost mulțumit de activitatea doamnei Zarojanu în prefectură. Și-a făcut foarte bine activitatea, atât la compartimentul ei de achiziții, cât și suplimentar, în alte acțiuni care țin de Cancelaria Prefectului sau de alte compartimente”, a afirmat Harasim.

 

În urmă cu 6 luni, Angela Zarojanu a anunțat autosuspendarea din PNL

Angela Zarojanu lucrează la Prefectura Suceava din luna octombrie 2015, când a venit prin transfer de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Suceava. La doar câteva zile după transfer ea a anunțat public decizia de autosuspendare din PNL pe durata exercitării funcției publice la Prefectura Suceava pentru a evita ”orice suspiciune și orice comentarii” că ar amesteca administrația cu politica. A fost a doua oară când a recurs la această măsură, prima dată în timpul mandatului de subprefect, 2008-2009.

Anunțul autosuspendării din partid, din toamna anului trecut, a urmat unui comunicat de presă dat de prefectul Constantin Harasim, conform căruia acesta a informat toţi salariaţii instituţiei cu privire la îndatoririle pe care le au atât pe linia activităţii publice, cât şi pe linia activităţii politice.

“Funcționarii publici au obligația ca, în exercitarea atribuțiilor ce le revin, să se abțină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor și preferințelor lor politice, să nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil același regim juridic ca și partidelor politice.  Instituţia Prefectului, prin întreg personalul, va urmări respectarea acestei prevederi legale”, se arata în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angela Zarojanu se suspendă din funcția de la Prefectură în campania electorală.
 Vizualizări articol: 2865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Angela Zarojanu se suspendă din funcția de la Prefectură în campania electorală2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei