Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2016 - Anul XXI, nr. 83 (6196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme serioase

Noian de nereguli descoperit de Curtea de Conturi la Primăria Stroieşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Stroieşti este un adevărat stup de nereguli. Un control efectuat de inspectorii Curţii de Conturi Suceava a scos la iveală un şir întreg de abateri de la legalitate şi regularitate, iar responsabil pentru tot ceea ce s-a realizat cu încălcarea legii este primarul în funcţie, Mihai Senic. De altfel, inspectorii Curţii de Conturi i-au şi trasat sarcina de a recupera sumele cu care a fost prejudiciat bugetul local, numai că acest lucru nu a fost dus la îndeplinire.

Lucrările de reabilitare a şcolii cu clasele I-VIII din Stroieşti sunt printre cele care au ridicat mari semne de întrebare. Pentru realizarea acestui obiectiv, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a încheiat un contract cu SC Ico Construct SRL Șcheia în valoare de 1.350.512 lei. Ulterior, a fost semnat un act adițional la contract prin care valoarea contractului a fost suplimentată, ajungându-se la 1.881.347 de lei. Printr-un protocol, IȘJ a predat Școlii cu clasele I-VIII Stroieşti obiectivul de investiții. Până la acest episod, IȘJ Suceava a făcut plăţi în sumă de 337.842 de lei.

La scurt timp, SC Ico Construct SRL încheie un contract de subantrepriză şi predă execuția lucrărilor de investiții către SC Vlad Soft SRL din Suceava. În urma unui control extern la obiectiv, s-a constatat că deși Primăria a virat banii, în realitate o parte din lucrări nu erau efectuare. Inspectorii au constatat că lipseau lucrări de termoizolație, 3 bucăți de cămine, glasvanduri din PVC. Valoarea estimată a abaterii de la prevederile legale este de 25.234,42 de lei, bani pe care primarul Senic trebuia să-i recupereze.

 

Primarul Mihai Senic, sancţionat cu avertisment de Curtea de Conturi

O altă neregulă constatată a fost cea legată de achiziţionarea unor utilaje. Mai exact, Primăria Stroieşti nu a transmis în SEAP notificări cu privire la fiecare achiziție directă efectuată în 2013 a cărei valoare depășește în lei suma de 5.000 de euro, fără TVA. În felul acesta a fost cumpărat un buldo-excavator de la SC Rustic House SRL Lisaura în valoare de 128.836 de lei și au fost achiziționate servicii de la SC Mitrofan SRL Cajvana, servicii de vânzare-cumpărare și transport produse din balastiere a căror valoare plătită în anul 2013 a fost de 65.100 de lei.

Inspectorii de la Curtea de Conturi Suceava au mai constatat şi alte deficiențe, cum ar fi neinventarierea creanțelor și obligațiilor față de terţi prin verificarea și confirmarea pe baza extraselor soldurilor debitoare și creditoare ale conturilor de creanțe și datorii care dețin ponderea valorică în totalul soldurilor acestor conturi, entitatea auditată nu a întocmit Registrul de inventar în care să se înscrie rezultatele inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, grupate după natura lor, conform posturilor de bilanț. Potrivit Legii 273/2006, privind finanțele publice, primarul Mihai Senic este ordonator de credite, iar toate neregulile i-au fost imputate, motiv pentru care a primit avertisment din partea celor de la Curtea de Conturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noian de nereguli descoperit de Curtea de Conturi la Primăria Stroieşti.
 Vizualizări articol: 3305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Noian de nereguli descoperit de Curtea de Conturi la Primăria Stroieşti3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei