Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2016 - Anul XXI, nr. 83 (6196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţii

Băişanu a prezentat programul detaliat pentru renunţarea la sistemul centralizat de termoficare din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele ALDE Suceava, Alexandru Băişanu, a prezentat ieri, pe larg, programul său pentru renunţarea la sistemul centralizat de termoficare în municipiul reşedinţă de judeţ şi montarea de centrale de apartament la consumatorii care mai sunt racordaţi la acest sistem. Alexandru Băişanu a ţinut să precizeze că un astfel de demers este susţinut inclusiv de premierul tehnocrat Dacian Cioloş, care a declarat recent că localităţile în care mai există sisteme de termoficare centralizate „energofage” şi „bugetofage” trebuie să găsească treptat soluţii alternative pentru înlocuirea acestora. „O concluzie ar fi că premierul este de acord cu soluţia mea. Practic, premierul este de acord ca populaţia să fie consultată pentru a decide ce vrea în continuare cu privire la sistemul centralizat de încălzire şi îi sprijină pe cei care se gândesc la alte sisteme alternative. Eu vin cu soluţii alternative, şi anume montarea de centrale de apartament”, a arătat Alexandru Băişanu, cel care a anunţat că va candida din partea ALDE pentru Primăria Suceava. El a mai adăugat că demersul său pentru renunţarea la sistemul centralizat este unul legal, explicând că în anul 2012, Consiliul Local Târgu Mureş a adoptat o hotărâre prin care cei care mai erau racordaţi la sistemul centralizat au primit ajutoare pentru a-şi monta centrale de apartament. Alexandru Băişanu a spus că renunţarea la sistemul centralizat ar economisi sume importante de bani, având în vedere că investiţia finală la care s-ar ajunge pentru reabilitarea în totalitate a actualului sistem ar fi de 125 de milioane de euro. Liderul ALDE Suceava a mai spus că în Suceava există peste 450 de kilometri de reţele termice, din care doar 35% au fost modernizate. Alexandru Băişanu a arătat că până în prezent în sistemul de termoficare s-a investit o sumă de aproape 75 de milioane de euro, iar pentru modernizarea diferenţei de 65% din reţelele termice ar mai fi nevoie de încă 50 de milioane de euro.

Băişanu a subliniat că soluţia propusă de el ar costa circa nouă milioane de euro, în situaţia în care cei 18.000 de consumatori suceveni care mai sunt racordaţi la sistemul centralizat ar primi doar sumele pentru achiziţionarea centralelor termice, şi maximum 18 – 20 de milioane de euro dacă s-ar aloca şi banii pentru racorduri şi calorifere noi. Alexandru Băişanu a arătat că soluţia propusă de el este una mult mai simplă şi oferă posibilitatea fiecărui cetăţean să aibă căldura proprie şi să-şi asigure câtă căldură vrea şi când îşi doreşte fiecare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu a prezentat programul detaliat pentru renunţarea la sistemul centralizat de termoficare din Suceava.
 Vizualizări articol: 2215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Băişanu a prezentat programul detaliat pentru renunţarea la sistemul centralizat de termoficare din Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 8 apr 2016, 12:56:51
Vai de ea concurenta in termoficarea Sucevei! Adrem Invest Bucuresti, actionar majoritar la firmele private Bioenergy si Thermonet, a monopolizat aceasta afacere cu sprijinul actualului primar si a primariei, care plateste scump transportul agentului termic la firma Termica, adusa in faliment de actualul edil si sleahta lui de la Termica. Grav este ca Lungu si acolitii lui au creat un monopol privat al firmei Adrem Invest Bucuresti in termoficarea Sucevei si una dintre conditiile esentiale in buna functionare a sistemului centralizat de termoficare - CONCURENTA - lipseste. Lungu impreuna cu acesti patroni fac ce vor pe spinarea consumatorilor captivi si a celorlalti locuitori ai Sucevei, prin cheltuielile enorme de la bugetul local in favoarea firmei care detine monopolul in sistemul centralizat de termoficare din Suceava. Deja patronii au inceput sa dicteze in sedintele de consiliu local si sa nu uitam ca imediat dupa preluarea sistemului de termoficare acesti patroni au propus cresterea pretului gigacaloriei la consumatorii casnici.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei