Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2016 - Anul XXI, nr. 83 (6196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Norocoşi

Poliţiştii, pensionari de lux, de la vârsta de 45 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-o perioadă în care Poliţia Română angajează aproape 2.000 de agenţi de poliţie prin recrutare din sursă externă, pentru a acoperi deficitul de personal care se resimte cu precădere în mediul rural, mulţi dintre actualii poliţişti suceveni au ieşit ori se pregătesc să iasă la pensie. Anul 2016 este unul al pensionărilor masive în Poliţie, iar asta are şi o explicaţie. Actualele prevederi legale sunt în avantajul celor care vor să spună adio uniformei de poliţist. Poliţiştii suceveni care lucrează în „Operativ”, adică intervin la evenimente şi fac muncă de teren, pot ieşi la pensie chiar şi la vârsta de 45 de ani, dacă au 25 de ani de muncă. În această situaţie sunt agenţii, din acest sector fiind de altfel şi grosul pensionărilor. Practic, aceştia câştigă aproape 20 de ani de pensie în plus faţă de un angajat care nu are acest privilegiu. Un alt avantaj este că poliţiştii pot opta ca stagiu de cotizare pentru oricare 6 luni din ultimii 5 ani lucraţi, ceea ce reprezintă un avantaj important.

Nu numai agenţii de poliţie au ieşit la pensie, ci şi şefi importanţi. Este vorba de comisarul-şef Viorel Onea, inspectorul-şef al IPJ Suceava, şi comisarul Gheorghe Iovu, care era şeful Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Suceava

 

Pensionări masive în rândul şefilor de post

Contactat de Monitorul de Suceava, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, filiala Suceava, Vasile Grumăzescu, a confirmat că mulţi dintre colegii săi au dosarele de pensie deja depuse ori şi le pregătesc. El a precizat că în jur de 20 de şefi de post au ieşit sau se pregătesc să iasă la pensie.

O situaţie destul de complicată din acest punct de vedere este şi la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava. Aici, patru şefi de post din gări importante au ieşit şi ei la pensie.

Aceste situaţii creează probleme serioase şefilor din Poliţie, care trebuie să se descurce cu personalul pe care îl mai au.

Problemele vor fi mai mult ca sigur acute, în condiţiile în care deficitul de personal calculat nu a luat în calcul şi aceste pierderi de personal masive şi în timp scurt.

 

Concurenţă foarte mare printre cei care vor să devină agenţi de poliţie

După cum am mai arătat în paginile cotidianului nostru, sute de suceveni, majoritatea tineri, s-au înscris în această săptămână pentru a da examen de ocupare a unuia din cele 54 de posturi vacante de agenţi de poliţie scoase la concurs în această perioadă în judeţul Suceava. Toate sunt posturi în mediul rural, la posturi comunale ori la secţii rurale. Înscrierile continuă până astăzi inclusiv, dar interesul deosebit de până acum arată că va fi o concurenţă de peste zece candidaţi pe loc. Pentru unele posturi, pe funcţii mai apropiate de municipiul Suceava, concurenţa a depăşit deja 20 de candidaţi pe loc, la care se vor adăuga cei care se vor mai înscrie astăzi. 

Concursul organizat pentru cele 54 de posturi de poliţişti va avea trei probe, respectiv evaluarea performanţei fizice, un test scris tip grilă şi un interviu pentru departajare. Proba scrisă va consta într-un test de tip grilă, elaborat din tematica și bibliografia recomandată, şi va avea loc în data de 14 mai 2016. Cei admişi vor trebui să treacă şi printr-o perioadă de instruire. Ei vor fi daţi în custodia unor poliţişti, la posturile pentru care au optat.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii, pensionari de lux, de la vârsta de 45 de ani.
 Vizualizări articol: 21086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Poliţiştii, pensionari de lux, de la vârsta de 45 de ani3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei