Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2016 - Anul XXI, nr. 56 (6169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Activitate

Proiectul de profilaxie dentară „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi!”, lansat la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de profilaxie dentară „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi!” a fost lansat ieri, 7 martie, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava. Coordonatoarea proiectului este profesoara de matematică Tamara Brutaru, care a făcut o scurtă prezentare a proiectului, modul de implementare şi activităţile programate în următoarea perioadă. Din echipa de implementare a proiectului fac parte şi dr. stomatolog Viorica Tancău, care va lucra ca voluntar pe proiect, dar şi asistentul medical Mirela Smocot, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava.

La lansarea proiectului au fost prezenţi învăţătorii claselor implicate, echipa de implementare, care vor realiza de comun acord un program de derulare/implementare în funcţie de orarul şi disponibilitatea fiecărei clase. Elevii din clasele I şi a II-a vor beneficia gratuit de o consultaţie iniţială în care va fi evaluată starea sănătăţii orale, urmată de controale periodice până în clasa a IV-a. Fiecare copil va primi câteva periuţe de dinţi şi paste de dinţi, oferite de Colgate – Palmolive.

 

Fiecare copil va avea propria fişă dentară

Profesoara Tamara Brutaru a explicat mai întâi de ce este necesar un astfel de proiect în şcoală. Faptul că, în special în rândul copiilor, caria dentară constituie o reală problemă pentru medicii dentişti este un bun motiv pentru a implementa un proiect de profilaxie dentară în şcoli. În ciuda numeroaselor produse de curăţat dinţii care se găsesc pe piaţă, de la pastă şi periuţe care mai de care mai atractive pentru cei mici, sunt studii care arată că prea puţini copii folosesc periuţa. Mai exact, doar 1 din 3 copii din România, cu vârste între 10 şi 14 ani, foloseşte periuţa de dinţi.

„În cadrul programului <Dinţi frumoşi, copii sănătoşi!>, circa 200 de copii din clasele I şi a II-a vor intra într-un program de evaluare iniţială a stării sănătăţii orale, program care va continua cu controale periodice până în clasa a IV-a. Fiecare copil va avea propria fişă dentară. Alţi 400 de copii vor beneficia de educaţie privind igiena orală. Cei mici vor viziona un filmuleţ educativ, în care vor vedea ce se întâmplă dacă nu se spală pe dinţi, dacă nu au o alimentaţie corectă, dacă mănâncă prea multe dulciuri”, a spus coordonatoarea proiectului „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi!”. Aceasta a completat că micuţi din clasele I şi a II-a vor primi periuţe de dinţi, pastă de dinţi, materiale informative şi interactive legate de importanţa igienei şi a periajului corect.

 

Concurs cu premii, pe 1 Iunie

Profesoara Tamara Brutaru a adăugat în prezentarea făcută ieri că echipa de implementare a proiectului şi-a propus reducerea cu până la 50% a numărului cariilor la copii, conştientizarea importanţei igienei orale în rândul copiilor, învăţarea unor tehnici corecte de periaj dentar, deprinderea unor obiceiuri alimentare sănătoase şi răspândirea expresiei „sâmbăta dulce”, având ca principal obiectiv reducerea consumului de dulciuri.

“Pe 1 Iunie vom organiza un concurs cu premii, la care vor participa copii din şcoală, cărora li se vor testa cunoştinţele acumulate în cadrul proiectului <Dinţi frumoşi, copii sănătoşi!>”, a completat profesoara Tamara Brutaru. Dr. stomatolog Viorica Tancău a spus la rândul ei că ideea de a face educaţie sanitară în şcoli este excelentă şi ideea proiectului i se pare foarte bună. Prin aceste acţiuni cu scop educativ şi profilactic echipa de proiect şi-a propus nu doar să aducă zâmbetul unor copii, dar şi să menţină acest zâmbet sănătos în timp. Proiectul de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava este susţinut şi de Clubul Rotary Suceava – Bucovina. Fondurile şi materialele utilizate în cadrul proiectului la nivel naţional sunt rezultatul donaţiilor companiei Colgate - Palmolive şi ale membrilor Cluburilor Rotary din România şi Suedia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de profilaxie dentară „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi!”, lansat la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava.
 Vizualizări articol: 2866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiectul de profilaxie dentară „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi!”, lansat la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici muntenești (de post) Spre deosebire de sfințișorii din aluat dospit din Moldova și Bucovina, mucenicii din sudul țării sunt un fel de paste făinoase, care se fierb în apă ori lapte și se servesc într-un sos delicios, cu nucă și arome. Se găsesc și în... Citeşte